Αντίδραση Μπερίσα για την απόφαση του State Department

Αντίδραση Μπερίσα για την απόφαση του State Department

Ο πρώην πρόεδρος Σαλί Μπερίσα αντέδρασε μετά την δημοσίευση της απόφασης για την απαγόρευση της εισόδου, εκείνους και της οικογένειάς του στις ΗΠΑ, από τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίκεν, χθες Τετάρτη 19 Μαΐου.

Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μπερίσα γράφει ότι έμαθε για την απόφαση από το Twitter. Ο Μπερίσα ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία διαφθοράς εναντίον του:

"Κατά τη διάρκεια των 30 ετών στην πολιτική, δεν υπήρξε ποτέ καμία κατηγορία εναντίον μου, από κανένα άτομο, ούτε από τοπικό ή ξένο ίδρυμα για κατάχρηση δημόσιων πόρων και για οποιοδήποτε άλλο είδος διαφθοράς.

Προσθέτω επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία, αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα, τα μέλη της οικογένειάς μου δεν επωφελήθηκαν ποτέ από δημόσια κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία και έχουν εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους της χώρας. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν ποτέ κατηγορηθεί από την Αλβανική δικαιοσύνη ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

"Εκφράζοντας τη λύπη μου για την απόφαση και θεωρώντας την χωρίς συγκεκριμένη βάση, σας καλώ να δημοσιεύσετε κάθε γεγονός και να τεκμηριώσετε ότι η διοίκησή σας, ή οποιοσδήποτε στον κόσμο, μπορεί να αμφισβητήσει την αξίωσή σας για εμένα και την οικογένειά μου"

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του "για ό,τι έχει κάνει η μεγάλη σας χώρα για την ελευθερία του έθνους μου", υπενθυμίζοντας στον Μπλίκεν ότι "δεν δίστασε ποτέ να λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το κοινό συμφέρον μεταξύ των δύο χωρών".

Ο Μπερίσα είπε ότι παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στην εξουσία για 8 χρόνια, έχει «καταγγείλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σε αυτήν τη χώρα δημοσίως εντός και εκτός της χώρας, το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα και τις συμμορίες του, τα καρτέλ ναρκωτικών, τις σχέσεις τους με υψηλούς αξιωματούχους και την ανεξέλεγκτη κυβερνητική διαφθορά στην Αλβανία".

Επίσης είπε ότι έχει καταγγείλει τον Τζορτζ Σόρος στο εξωτερικό και στην πατρίδα του, ως τον κύριο διαφθορέα των σημερινών πολιτικών και κατά την κρίση του, ως τον πραγματικό εχθρό της δημοκρατίας στην Αλβανία, καθώς και το σχέδιό του για το Πρόγραμμα αλλαγής συνόρων στο Κοσσυφοπεδίου.

Κλείνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο Μπερίσα είπε πως συνεχίζει να υποστηρίζει τις θέσεις του:

"Τέλος, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είμαι αλάθητος, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι περήφανος για όλες τις στάσεις μου και να σας διαβεβαιώσω ότι έχουν και θα υποκινούνται μόνο από το δημόσιο και εθνικό συμφέρον του έθνους..."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου