Υπεγράφη η "Συνθήκη Έκδοσης" μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ

Υπεγράφη η "Συνθήκη Έκδοσης" μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ

Την Δευτέρα, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε τη “Συνθήκη Έκδοσης Αλβανίας-ΗΠΑ”, η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών.Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας, Etilda Gjonaj, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε ότι, «μέσω αυτής της συνθήκης, δημιουργείται ένα νέο νομικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την εφαρμογή της έκδοσης των πολιτών των υπογραφόντων κρατών της συμφωνίας».

«Μετά την έγκριση αυτής της συνθήκης στη Συνέλευση, θα εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των μερών για την καταπολέμηση του εγκλήματος», υπογραμμίζει.Ως αρμόδια επιτροπή, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέτασε σήμερα το σχέδιο νόμου “Σχετικά με την επικύρωση της συνθήκης έκδοσης μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Προσκεκλημένος στη συνεδρίαση της επιτροπής για την παρουσίαση του σχεδίου νόμου ήταν o Klajd Karameta, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εστίασε συγκεκριμένα στους κύριους στόχους της επικύρωσης της συνθήκης έκδοσης, μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Οι κύριοι στόχοι της εν λόγω συμφωνίας αφορούν τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου, σε σχέση με την εφαρμογή της έκδοσης σε υπηκόους των υπογραφόντων κρατών της συμφωνίας · εξασφάλιση της αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των μερών για την καταπολέμηση του εγκλήματος. καθώς και την εξάλειψη των νομικών εμποδίων στην έκδοση των πολιτών του κράτους στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση, για ποινική δίωξη ή για την εκτέλεση της ποινής στο αιτών κράτος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση αυτής της έκδοσης» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Karameta.

Η βουλευτής Klotilda Bushka ως εισηγήτρια αξιολόγησε ότι η πρωτοβουλία είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Συνέλευσης και υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της συμφωνίας, κάλεσε τους συναδέλφους της επιτροπής να την εγκρίνουν. Μετά τις συζητήσεις, η επιτροπή ενέκρινε κατ’ αρχήν, άρθρο προς άρθρο και στο σύνολό του το εν λόγω σχέδιο νόμου, διαβιβάζοντάς το προς εξέταση στην επόμενη σύνοδο ολομέλειας./ibna 

Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθ...
Αλβανία: Ρεκόρ χαμηλών κρουσμάτων Covid-19
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 18/01/22, 11:01

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη