Η Αλβανία στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου που ενισχύoυν την τρομοκρατία

Η Αλβανία στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου που ενισχύoυν την τρομοκρατία

Στον «ΜΑΥΡΟ» κατάλογο των παράνομων εσόδων και του ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται η Αλβανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε μία λίστα χωρών που θεωρούνται ως οι χώρες υψηλού κινδύνου με ελέγχους ξεπλύματος παράνομων εσόδων και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Ο συγκεκριμένος κατάλογος εγκρίθηκε και από τις δύο βουλές του Κοινοβουλίου και τέθηκε σε ισχύ στις 26 Μαρτίου 2021. 

Σε αυτήν τη λίστα αναγράφονται 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας, η οποία αποτελεί τη μόνη χώρα στα Βαλκάνια. Το «Jamaicaobserver» γράφει ότι τα Μπαρμπάντος και τα Νησιά Καϊμάν βρίσκονται επίσης στον κατάλογο που δημοσιεύεται στην ενότητα «Κανονισμοί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (χώρες υψηλού κινδύνου) 2021».

Άλλες χώρες με κατάταξη είναι η Γκάνα, η Μποτσουάνα, η Μπουρκίνα Φάσο, η Καμπότζη, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το Πακιστάν, το Ιράν, ο Μαυρίκιος, το Μαρόκο, η Μιανμάρ, η Νικαράγουα, το Πακιστάν, ο Παναμάς, η Σενεγάλη, η Συρία, η Ουγκάντα, η Υεμένη.  

Ο Ράμα συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια το...
Αλλαγή στα μέτρα εισόδου στην Κακαβιά - Διαβάστε τ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 02/12/21, 16:39

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη