Yuri Kim: Να σεβαστούμε την απόφαση του αλβανικού λαού

Yuri Kim: Να σεβαστούμε την απόφαση του αλβανικού λαού

Η Πρέσβης των ΗΠΑ Yuri Kim αντέδρασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 25ης Απριλίου, συγχαίροντας τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη νίκη τους.

Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Kim αναφέρει πως ο αλβανικός λαός μίλησε καθαρά και αναγνώρισε τα αποτελέσματα και επίσης έδωσε ένα σαφές μήνυμα στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους και να αναγνωρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, σχολιάζει την προκαταρκτική έκθεση του ΟΑΣΕ για τη βελτίωση των εκλογών της Αλβανίας, προκειμένου να διωχθεί οποιοσδήποτε παρακωλύει τα δικαιώματα των πολιτών.

"Συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα για την εκλογική τους νίκη. Συγχαίρουμε επίσης τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα για την ηγεσία μιας ισχυρής εκστρατείας που έδωσε φωνή σε πολλούς και εμπνεύστηκε ελπίδα. Το πιο σημαντικό, συγχαίρουμε τον αλβανικό λαό, ο οποίος μίλησε με σαφήνεια.

Αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, οι ηγέτες θα ενεργήσουν υπεύθυνα για το καλό του αλβανικού λαού. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με την Αλβανία για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας για τη δημοκρατία, την άμυνα και τις επιχειρήσεις.

Σημειώνουμε την προκαταρκτική έκθεση του ΟΑΣΕ και προσβλέπουμε στο τελικό συμπέρασμα, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω βελτίωση των εκλογών της Αλβανίας. Επαναλαμβάνουμε πως η επιβολή του νόμου και το δικαστικό σώμα πρέπει να διώκουν όποιον παραβιάζει το νόμο και παρακωλύει το δικαίωμα των πολιτών να ψηφίζουν ελεύθερα και ειρηνικά", δήλωσε η Kim

Σε ολόκληρη τη χώρα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφάλισε 74 έδρες, ακολουθούμενο από το Δημοκρατικό Κόμμα και τη Συμμαχία Αντιπολίτευσης με 59 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ενσωμάτωσης με 4 θέσεις και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 3 έδρες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα νίκησε στη Σκόδρα, τη Λέζα, τη Ντίμπρα και το Κούκες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα στα Τίρανα, το Έλμπασαν, την Κορυτσά, την Αυλώνα, το Αργυρόκαστρο, το Φιέρι, τον Μπεράτι και το Δυρράχιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου