Αλβανία: Το μετεκλογικό μήνυμα του Πρόεδρου Μέτα

Αλβανία: Το μετεκλογικό μήνυμα του Πρόεδρου Μέτα

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλβανία Ιλίρ Μέτα, ζητώντας την ομαλή και ειρηνική ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις περιοχές Βερμόσι και Κονίσπολη, κατά τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας. Ακόμη ανέφερε πως το βασικό αίτημα των ημερών είναι η επιστροφή στα ίχνη του Συντάγματος και στον κοινοβουλευτισμό, εκφράζοντας έτσι την ελεύθερη λαϊκή βούληση.

Όσον αφορά τη διαδικασία των εκλογών ο Μέτα δήλωσε πως κατάφερε να είναι ήρεμη, πράγμα που εξασφάλισε τη σταθερότητα στη χώρα, χωρίς βίαια επεισόδια ανήμερα της ψηφοφορίας.

«Τώρα είναι καιρός να ολοκληρώσουμε την εκλογική διαδικασία με ηρεμία και σύμφωνα με το νόμο. Στη συνέχεια, όλοι να προβληματιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν δημιουργηθούν τα νέα θεσμικά όργανα, που απορρέουν από την ψηφοφορία της 25ης Απριλίου.»

Αναλυτικά το μήνυμα του Ι. Μέτα:

«Στις 25 Απριλίου, εκφράσατε τη βούλησή σας να εκλέξετε τους εκπροσώπους σας στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Σε αυτές τις στιγμές είναι πολύ σημαντικό αυτή η διαδικασία να ολοκληρώνεται ειρηνικά και κάθε ψήφος, από το Βερμόσι έως και την Κονίσπολη, να καταμετράται σύμφωνα με το νόμο.

Μέχρι να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα, τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους πρέπει να επιδείξουν σύνεση και ηρεμία.
Η μεγάλη μου πρόκληση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν η Σταθερότητα να εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή της και να επιστρέψει η Αλβανία στα ίχνη του Συντάγματος, του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής ομαλότητας.
Παρόλο που βρίσκομαι μόνος μπροστά σε όλους τους διεφθαρμένους θεσμούς, κατάφερα να κάνω την 25 Απριλίου μια ήσυχη, ειρηνική μέρα, χωρίς σκηνές βίας και με τη μαζική συμμετοχή σας για να ασκήσετε το δικαίωμα ψήφου.
Αν και φαινόταν σαν μια αδύνατη πρόκληση, χαίρομαι που η 25η Απριλίου μπορεί να υπηρετήσει τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της χώρας.

Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε την εκλογική διαδικασία με ηρεμία και σύμφωνα με το νόμο, και στη συνέχεια όλοι να προβληματιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν δημιουργηθούν τα νέα θεσμικά όργανα, που απορρέουν από την ψηφοφορία της 25ης Απριλίου.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου