Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Αλβανία και τους Αλβανούς αδελφούς

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Αλβανία και τους Αλβανούς αδελφούς

Στενός φίλος και αρωγός της Αλβανίας δηλώνει ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό του μήνυμα επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του Περιφερειακού Νοσοκομείου στην πόλη Φιέρι της Αλβανίας, το οποίο και ανεγέρθηκε υπό τη μέριμνα και την οικονομική δαπάνη της Τουρκίας. Ο Ερντογάν δήλωσε πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο περατώθηκε κατόπιν τουρκικών δωρεών και επιθυμεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο της της τουρκο – αλβανικής φιλίας. Ακόμη πρόσθεσε πως η Τουρκία στέκεται πάντα στο πλευρό της Αλβανίας υποστηρίζοντάς την.

«Αγαπητέ Έντι Ράμα και υπουργοί της Αλβανικής κυβέρνησης. Σας χαιρετώ με σεβασμό. Σας συγχαίρω όλους για το μήνα του Ραμαζανιού και εύχομαι αυτό τον μήνα να προσφέρετε υγεία και καλοσύνη στους Αλβανούς αδελφούς μου. Ενισχύσαμε τις σχέσεις Αλβανίας – Τουρκίας, αυξάνοντας τη στρατηγική μας συνεργασία. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε και στο μέλλον. Η Τουρκία υποστήριξε την Αλβανία για την πανδημία και τον σεισμό, κάναμε τα πάντα για τους Αλβανούς αδελφούς. Το Περιφερειακό Νοσοκομείο στο Φιέρι είναι μια σημαντική επένδυση της Τουρκίας. Το νοσοκομείο έχει σύγχρονες συνθήκες. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Αλβανία. Εύχομαι αυτό το νοσοκομείο φιλίας να διανείμει όσο το δυνατόν περισσότερη καλοσύνη στους Αλβανούς αδελφούς», δήλωσε ο Ερντογάν.

Από πλευράς του ο Ε. Ράμα δήλωσε πως το νέο Περιφερειακό Νοσοκομείο «συμβολίζει τον Ήλιο που ξανά ανατέλλει στην Αλβανία μετά από μια περίοδο σκοτεινή» και ευχαρίστησε των Ερντογάν για τη μεγάλη ποσότητα των κινεζικών εμβολίων που προσέφερε στη χώρα του. Μεταξύ των φιλοφρονήσεων και του θερμού κλίματος στις δηλώσεις Ερντογάν – Ράμα, ο τελευταίος ανέφερε πως το νοσοκομείο αποτελεί σημείο εκκίνησης για τη μετατροπή του υγειονομικού συστήματος στην Αλβανίας σε success story και για τις γειτονικές χώρες.

Τέλος, ο Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία είναι τυχερή που η Τουρκία στέκεται δίπλα της ως φίλη και πάντοτε σε ετοιμότητα να της σταθεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου