Πως η αλβανική κυβέρνηση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Πως η αλβανική κυβέρνηση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Σάλος έχει προκληθεί από την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Αλβανών πολιτών όπως οι πολιτικές τους πεποιθήσεις αλλά και τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την απογραφή πληθυσμού το 2013.

Στα πλαίσια των επικείμενων εκλογών στην Αλβανία και τα κόμματα προσπαθούν να συντάξουν ένα υποτυπώδη μητρώο σύμφωνα με το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το ποσοστό των ψηφοφόρων τους. Το συγκεκριμένο μητρώο αφορά προεκλογικές λίστες που συντάσσονται από τα κομματικά και τα βοηθητικά τους στελέχη. Από την πλευρά της η αλβανική κυβέρνηση ευελπιστεί να θριαμβεύσει και να παραλάβει την εξουσία της χώρας για 3η συνεχόμενη τετραετία. Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται, το θέμα έχει πια ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας έχοντας κατασπαράξει για τα καλά την ελευθερία του ατόμου.

Το σύστημα δεδομένων που έχει εγκατασταθεί στα εκλογικά γραφεία του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει προσχωρήσει στην καταγραφή δεδομένων της δημόσιας κρατικής βάσης δεδομένων e – Albania. Άνω από 910 χιλιάδες πολίτες των Τιράνων, από ηλικίας 19 ετών και άνω – εν δυνάμει ψηφοφόροι, καταγράφονται και παρακολουθούνται από το κυβερνών σύστημα της Αλβανίας. Ενώ το θέμα μένει μετέωρο για τους πολίτες που είναι χρήστες αυτής της εφαρμογής, αλλά κατοικούν σε άλλες πόλεις της χώρας. Κανένας δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει εάν εκείνοι δεν παρακολουθούνται συστηματικά.

Στη βάση δεδομένων μεγέθους 234 MB που βρίσκεται στην κατοχή αλβανικών Μ.Μ.Ε., γίνεται γνωστή η πολιτική προτίμηση του κάθε πολίτη, με τη σημείωση «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει καταγράψει και ατομικά τον καθένα. Ωστόσο το θέμα δεν σταματάει εδώ. Τα μέλη του Σοσιαλιστικού, δημιουργώντας μια ομάδα μέσω των τηλεφωνικών τους αριθμών, προωθούν την πολιτική τους ιδέα και στη συνέχεια οδηγούνται με τον ίδιο τρόπο και στους «φακελωμένους» πολίτες. Το παραπάνω έγγραφο, διαμοιράστηκε από κεντρικό υπολογιστή της έδρας του Σοσιαλιστικού Κόμματος στα Τίρανα προς όλα τα προεκλογικά και κεντρικά γραφεία του Σ.Κ. στη χώρα.

Από νωρίς σήμερα τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν αποσπάσματα της επίμαχης βάσεις δεδομένων που αφορούν γνωστές προσωπικότητες της γειτονικής χώρας, όπως δημοσιογράφους και διάφορους αξιωματούχους. Όπως φαίνεται, ανάμεσα στις πληροφορίες έχουν συμπεριληφθεί και δεδομένα από την απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας το 2013.

Όπως όλα δείχνουν οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η κυβέρνηση είναι πρόσφατα ενημερωμένες, καθώς η εφαρμογή e – Albania αποτελεί την πιο χρησιμοποιημένη λόγω της πανδημίας COVID – 19 και έτσι οι πολίτες μέσω μηνύματος δήλωσαν τα στοιχεία τους για τις μετακινήσεις.

Τέλος, η βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί από το ΣΚ Αλβανίας (παραβιάζοντας κατάφορα κάθε προσωπική και ατομική ελευθερία) αποτελεί ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα παρακολούθησης των πολιτών, βασισμένο στην απόλυτη παρανομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου