Αλβανία: Η κυβέρνηση απολύει γιατρό λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων

Αλβανία: Η κυβέρνηση απολύει γιατρό λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων

Δεν έχει προηγούμενο η τωρινή κατάσταση στην Αλβανία. Ενώ η χώρα πλήττεται από την πανδημία COVID-19 και το υγειονομικό της σύστημα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, η κυβέρνηση προβαίνει μέχρι και σε απολύσεις ιατρών που απλά και μόνο δεν συμβαδίζουν με τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός γιατρός Sinan Manjani δημοσιοποίησε την απόλυσή του από την κυβέρνηση, η οποία όπως αναφέρει είχε να κάνει με την αντίθεσή του σχετικά με τις πολιτικές υγείας που εφαρμόζει το κράτος.

"Αγαπητοί μου φίλοι, κοντινοί μου συνάδελφοι και σεβαστοί ασθενείς, μετά από 27 χρόνια εργασίας, με σταματάνε από την εργασία μου για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις", γράφει χαρακτηριστικά.

Το πελατειακό σύστημα, οι διορισμοί, οι απολύσεις και όλες οι κρατικές διευκολύνσεις που θα πρέπει να παρέχονται σε όλους τους πολίτες της Αλβανίας, εξαρτώνται άμεσα από την υποστήριξη στην κυβέρνηση. Εκείνη είναι που ορίζει κάθε πτυχή της αλβανικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, οι λειτουργοί υγείας θα έπρεπε να χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας όλο και περισσότερο ταλανίζεται από τη μαζική μετανάστευση των νέων και τις συνταξιοδοτήσεις ιατρών που λόγω έλλειψης προσωπικού συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους ασθενείς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου