Για σεξιστική επίθεση εις βάρος υποψήφιας της αντιπολίτευσης κατηγορείται ο Ράμα

Για σεξιστική επίθεση εις βάρος υποψήφιας της αντιπολίτευσης κατηγορείται ο Ράμα

Για σεξιστική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκα υποψήφια της αντιπολίτευσης κατηγορείται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και καλείται να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τα σχόλια του.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην τηλεόραση, αναφέρθηκε στους υποψήφιους βουλευτές της αντιπολίτευσης στις εκλογές της 25ης Απριλίου, ο Ράμα χρησιμοποίησε μια εικόνα της υποψήφιας Grida Duma στη οθόνη που βρισκόταν πίσω του στο τηλεοπτικό πλατό. Η εικόνα ήταν ένα παγωμένο καρέ από μια ομιλία της, αλλά είχε σταματήσει τη στιγμή που το στόμα της ήταν ανοιχτό και το μικρόφωνο ήταν κοντά στο στόμα της. Το αποτέλεσμα ήταν μια εικόνα άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φυλο με ξεκάθαρο σεξουαλικό υπονοούμενο.

Στη συνέχεια είπε «αλλά εδώ στην Καβάγια, ποιος κερδίζει;»

Ο Ράμα απάντησε στο ερώτημα του λέγοντας «Gridare, Gridare, Gridare oh oh oh oh», ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της που παραπέμπει στη λέξη «gridare» που σημαίνει «κραυγή» στα ιταλικά.

Το σχόλιο σε συνδυασμό με την εικόνα θεωρήθηκε προκλητικό και ακατάλληλο από πολλούς θεατές που κατακεραυύνωσαν τον Ράμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί δημοσιογράφοι τάχθηκαν στο πλευρό της Duma και αντέδρασαν κάνοντας λόγο για σεξιστική συμπεριφορά του Αλβανού πρωθυπουργού.

Η Duma σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε είπε:

«Μην ασχολείστε με τον Έντι Ράμα και μην αντιμετωπίζετε την προσωπική του απόγνωση ...

Μην είστε απαισιόδοξοι, το πρόσωπο της αλβανικής πολιτικής ΔΕΝ είναι μόνο ο Έντι Ράμα, το πρόσωπο της αλβανικής πολιτικής είναι επίσης ομαλότητα και πρόοδος, αφαιρώντας όλες τις εκφράσεις αυτού του ατόμου για να προχωρήσουμε προς το μέλλον.»

Η επίμαχη εικόνα που χρησιμοποίησε ο Έντι Ράμα

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ζητώντας από τον Ράμα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την επίθεση εναντίον της Duma.

«Καταδικάζω έντονα τη λεκτική βία και το δημόσιο λιντσάρισμα, απαράδεκτο για την αλβανική παράδοση και οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία, που διαπράττεται εναντίον αυτής της γυναίκας που είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού. Καλώ τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αξιωματούχος, να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως και να αποσύρει την επίθεση και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε κατά της κ. Duma.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου