Η Gazeta Shqiptare εναντίον του Ξέρα (βίντεο)

Η Gazeta Shqiptare εναντίον του Ξέρα (βίντεο)

Τίτλοι και υπότιτλοι από την "Gazeta Shqiptare" για το «αποκλειστικό ρεπορτάζ»

Σκάνδαλο Ξέρα, συνάντηση με την "Χρυσή Αυγή": Η Χιμάρα γη Ελληνική
Σκάνδαλο Ξέρα-Παπάς: Προστατεύουμε τη Βόρειο Ήπειρο
Παπάς: Η Χιμάρα γη Ελληνική, θα απελευθερώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο


Χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Gazeta Shqiptare" αλλά και εκτενές ρεπορτάζ στο Balkan Web ανακάλυψαν όπως ισχυρίζονται μόλις χτες τις φωτογραφίες του Ξέρα με τον Παππά στο Βουλιαράτι όπου και οι δυο παρέστηκαν στην εκδήλωση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τις δηλώσεις Παππά στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα. Εφημερίδα και τηλεοπτικός σταθμός κατηγορούν τον Ξέρα για το χειρότερο σκάνδαλο ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου μέχρι τώρα, επειδή έσφιξε το χέρι του Χρήστου Παππά αλλά και την χρησιμοποίηση του όρου Βόρειος Ήπειρος. Και ενώ αυτά τα γεγονότα και άλλα τόσα που δημοσιεύτηκαν λίγες μέρες μετά είναι γνωστά, καθώς και οι φωτογραφίες, η εφημερίδα κάνει λόγο για «αποκλειστικές» φωτογραφίες αλλά και «αποκλειστικό» ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε στην υποτιθέμενη «κρυφή» συνάντηση Παππά-Ξέρα στο Βουλιαράτι.Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Τέντυ Μπλούσι
«Ένας υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, δεν θα τολμούσε να δώσει το χέρι σε έναν βουλευτή της "Χρυσής Αυγής". Το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα, το οποίο έχει επί του παρόντος 21 έδρες στο κοινοβούλιο, τους έχει κηρύξει εχθρούς, προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση που θα έρθουν στην εξουσία θα βρεθούν ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου για τη φυλάκισή τους και την απαλλοτρίωση της περιουσίας τους. Διαφορετικά συμβαίνει με την περίπτωση των υπουργών της αλβανικής κυβέρνησης. Στις 28 Οκτώβρη 2012, στην εκκλησία του Βουλιαράτι, ο Σπύρος Ξέρας, μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Μπερίσα, όχι μόνο έσφιξε το χέρι με ένα από τα μέλη της "Χρυσής Αυγής", αλλά είχε επίσης αναπτύξει μια μακρά συνάντηση μαζί του. Ήταν ακριβώς ο Χρήστος Παπάς, ο πιο ενεργητικός νεοναζί νομοθέτης ο οποίος έχει δημοσίως απειλήσει με θάνατο τους αλβανούς μετανάστες και που πάνω στον τάφο του αείμνηστου Αριστοτέλη Γκούμα έχει ορκιστεί για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, όπως ο ίδιος αποκαλεί την Νότια Αλβανία. Η συνάντηση Ξέρα- Παπά, καταγράφεται ως το χειρότερο σκάνδαλο ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου, στα πλαίσια του εορτασμού της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
«Η συνάντηση ήταν μυστική. Για να ξεφύγουν από τα περίεργα μάτια επέλεξαν την εκκλησία του Βουλιαράτι. Αυτό ήταν ένα ασφαλές μέρος όπως νόμιζαν, γιατί λίγα χιλιόμετρα πιο κει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, η Αυτοδιάθεση και η Λέσχη Νέων Πατριωτών είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες για να εμποδίσουν τους Έλληνες νεοναζί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φόρου τιμής στους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν σε αλβανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά αν και μέχρι σήμερα, ο υπουργός Σπύρος Ξέρας έχει κρατήσει την "υπόσχεση" να μη δημοσιοποιήσει τη συνάντηση, η "προδοσία" συνέβη από τον Έλληνα φίλο του. Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής", Χρήστος Παπάς έχει σπάσει τη σιωπή, δημοσιεύοντας όχι μόνο φωτογραφίες της συνάντησης με τον Ξέρα αλλά έχει διαλευκάνει και τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. "Οι Αλβανοί έχουν βρει και κάνουν. Αλλά μια μικρή ομάδα (αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, της Λέσχης Νέων Πατριωτών και Αυτοδιάθεσης) δεν μπορεί να μας κάνει πιέσεις στη γη της Βορείου Ηπείρου. Αυτοί έχουν ενωθεί και έχουν γίνει ένα. Είναι ενωμένοι και να γίνει μοναχική. Αλλά εσείς τι κάνετε για να προστατεύσετε τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών; Σιωπάτε και ακόμα θέλετε να έρθετε σε διάλογο μαζί τους; Ντροπή! "ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παπάς σε αυτή τη συνάντηση. "Με ποιον νόμιζες ότι μιλάς?! Ήρθες εδώ για πρώτη φορά και θέλεις να δειχτείς πιο ήρωας από τι εγώ; Αν για σένα είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι εδώ, εγώ έχω χρόνια που αγωνίζομαι για να προστατεύσω τη Βόρειο Ήπειρο! Τώρα είμαι με τους Δημοκρατικούς, υπουργός της κυβέρνησης και είναι σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της Βορείου Ηπείρου " του απάντησε ο Ξέρας. Η "Gazeta Shqiptare " δημοσιεύει σήμερα τον πλήρη διάλογο που ισχυρίζεται ο νεοναζί Έλληνας βουλευτής Χρήστος Παππάς ότι έχει αναπτύξει με τον υπουργό της κυβέρνησης Μπερίσα».

Η "Gazeta Shqiptare" συνεχίζει το ρεπορτάζ με το χρονικό τον δηλώσεων του Παππά στη Χιμάρα για να δέσει την «προδοσία» του Ξέρα καλύτερα αλλά και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του κόμματος για το ότι θα ξαναπάνε στην Αλβανία.

«Ο Χρήστος Παππάς είχε εμπλακεί και σε ένα σοβαρό σκάνδαλο που καταγράφηκε στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα στις 12 Αυγούστου στη Χιμάρα. Η "Gazeta Shqiptare" ανακάλυψε το βίντεο όπου ο Έλληνας βουλευτής Χρήστος Παππάς είχε κάνει αντιαλβανικά συνθήματα από τη Χιμάρα όπου δήλωσε ότι η Χειμάρρα είναι Ελληνική γη και η Ηπειρωτική χώρα είναι μια και αδιαίρετη. Επιπλέον ο Χρήστος Παππάς δήλωσε: «Αυτή η γη, η Χιμάρα, είναι μια ελληνική γη που πάντα δίνει τα καλύτερα παιδιά της για αυτοθυσία, για την ελευθερία. Σε αυτό τον τάφο πρέπει να ορκιστούμε στην πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, τα ιδανικά μας. Ζήτω η Ελλάδα».

Η "Χρυσή Αυγή" προειδοποίησε ότι θα ξανάρθει στην Αλβανία, αν και ο υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι ανέφερε ρητά ότι στο αλβανικό έδαφος δεν θα ξανά επιτραπεί η είσοδος των ελληνικών εξτρεμιστικών σχηματισμών. Με μια σύντομη δήλωση προς τον Τύπο το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα κατέστησε σαφές ότι «Ναι, εμείς θα επιστρέψουμε στην Αλβανία. Ποιο ήταν το λάθος των Ελλήνων της «Χρυσής Αυγής» ; Αυτό που ζητάμε ξεκάθαρα είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Λέμε όχι σε μια νέα Κύπρο στη βόρεια Ελλάδα», καταλήγει το ρεπορτάζ της "Gazeta Shqiptare".{mp4remote}http://www.balkanweb.com/videoAlbum/Video/17204.mp4{/mp4remote}

Αλβανικά πρωτοσέλιδα Σαββάτου
Το ποτάμι τότε και τώρα (φωτογραφία)
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη