Πρόεδρος κόμματος τσάμηδων: Ο Ράμα επιδιώκει να εξισώσει τους όρους Βόρειος Ήπειρος και τσαμουριά

Πρόεδρος κόμματος τσάμηδων: Ο Ράμα επιδιώκει να εξισώσει τους όρους Βόρειος Ήπειρος και τσαμουριά

Μέσα στο προεκλογικό κλίμα στην Αλβανία, ο επικεφαλής του Κόμματος των τσάμηδων – PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι παραβρέθηκε σε συνάντηση των μελών της πατριωτικής ένωσης «Τσαμουριά» στο Φίερ.

Ο Ιντρίζι επιτέθηκε στην πολιτική του πρωθυπουργού Έντι Ράμα τονίζοντας ότι «οι Αλβανοτσάμηδες δεν μπορούν να ανεχθούν τις οπλές της εξουσίας και όπως κάθε Αλβανός, αισθάνεται προσβεβλημένος από την αντι-αλβανική πολιτική του πρωθυπουργού.

Θα εξισωθούν οι όροι: Βόρειος Ήπειρος και Τσαμουριά

«Ο Ράμα θέλει αφαιρέσει την «τσαμουριά» από τα βιβλία της ιστορίας γιατί αυτό απαιτεί η ελληνική πλευρά. Επιδιώκει να εξισώσει την τσαμουριά με τον όρο 'Βόρειος Ήπειρος'. Οπότε, όχι μόνο θα αφαιρεθεί η ταυτότητά μας, αλλά θα κόψουμε το ένα χέρι της αλβανικής εθνικής ταυτότητας», είπε.

Για τον Ιντρίζι «δεν υπάρχει Αλβανός που δεν αισθάνεται αγανάκτηση όταν ο πρωθυπουργός μας, ως ο καλύτερος Έλληνας, πηγαίνει στην Ελλάδα δύο φορές και δεν απαιτεί την κατάργηση του Νόμου του Πολέμου».

«Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μετά από 87 χρόνια, ενώ ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν αντιτίθεται σε αυτό, αλλά υποστηρίζει την Ελλάδα; Γιατί η αλβανική κυβέρνηση σιωπά για το θέμα της τσαμουριάς, που αποτελεί εθνική υποχρέωση; Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την τσαμουριά , αλλά και όλη την Αλβανία από μια στρατηγική που υποστηρίζεται από τους χρήσιμους ηλίθιους της Αθήνας στα Τίρανα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: echedoros-a.gr

Το κόμμα των τσάμηδων συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης μαζί με το ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την Ελληνικής Μειονότητα. Ένα από τα λίγα καλά που έχουμε να προσάψουμε στο Ράμα, είναι πως έσβησε από τον χάρτη το κόμμα των τσάμηδων παίρνοντας στο κόμμα του όλους τους εκλεγμένους βουλευτές και αφήνοντας μόνο τον Ιντρίζι όταν αυτός αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία με το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου