Τρίτη ημέρα επεισοδιακών διαδηλώσεων στα Τίρανα

Τρίτη ημέρα επεισοδιακών διαδηλώσεων στα Τίρανα

Συνεχίστηκαν χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις των Αλβανων πολιτών για την δολοφονία του 25 Klodian Rasha από αστυνομικά πυρά. Η αλβανική αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει την διαδήλωση στα Τίρανα χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, κανόνια νερού, σπρέι πιπεριού και προσαγωγές.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης ζήτησαν την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας τον οποίο κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό καθώς όπως υποστηρίζουν έχει δώσει αυστηρές κατευθύνσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το πρωθυπουργικό μέγαρο και προς το αστυνομικό τμήμα των Τιράνων.

Οι διαδηλωτές βανδάλισαν πινακίδες και κάδους απορριμμάτων και ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες επιστράτευσαν δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες, 59 διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες το βράδυ και 116 ερευνήθηκαν για συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι οι βάνδαλοι θα αντιμετωπίσουν φυλάκιση. Δήλωσε επίσης ότι ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας δεν θα παραιτηθεί και κατηγόρησε τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα και τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα για ενορχήστρωση των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλώσεις υποκινούνται και υποστηρίζονται από πολλούς γνωστούς Αλβανούς που έχουν έρεισμα στη νεολαία και έχουν επιστρατεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ξεσηκώσουν τους συμπολίτες τους. Κανένα πολιτικό κόμμα ή πολιτικός δεν ισχυρίστηκε ότι διοργάνωσε τις διαμαρτυρίες.

Ημέρα μνήμης της εκτέλεσης των τεσσάρων νεαρών Βορ...
Καραντίνα τρεις ημέρες σε όσους μπαίνουν στη χώρα ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 30/06/22, 04:06

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη