Επιστρέφουν στη χώρα τους παιδιά Αλβανών τζιχαντιστών του ISIS που πολεμούσαν στη Συρία

Επιστρέφουν στη χώρα τους παιδιά Αλβανών τζιχαντιστών του ISIS που πολεμούσαν στη Συρία

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες της Αλβανίας, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε από το Λίβανο, ότι τέσσερα παιδιά από την Αλβανία τα οποία βρίσκονται με την μητέρα τους στο στρατόπεδο 'Αλ Χολ' της Συρίας θα επιστρέψουν σύντομα στην Αλβανία. Πρόκειται για οικογένεια η οποία έφυγε απο την Αλβανία για την Συρία ώστε ο πατέρας να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS.

Ο Έντι Ράμα πρόσθεσε ότι αυτό ανοίγει το δρόμο για την επόμενη φάση ώστε να σωθούν και άλλα παιδιά.

«Επιστρέφουμε τέσσερα αλβανάκια από το καταυλισμό στο Αλ Χολ, αύριο πηγαίνουν στην πατρίδα ύστερα από μια περίπλοκη επιχείρηση που διήρκεσε  περισσότερο από ένα χρόνο προσπάθειας. Σύντομα θα ακολουθήσουν και τα άλλα παιδιά. Είμαι ανακουφισμένος. Αύριο θα συναντήσουμε τον στρατηγό που μας βοήθησε πολύ», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μαζί θα έρθει και η μητέρα τους, η οποία είναι τραυματισμένη.

«Θέλω να υπογραμμίσω την αξία δύο ειδικών προσώπων, του διευθυντή της αντιτρομοκρατικής και άλλων αστυνομικών που λειτουργούσαν συνεχώς στην περιοχή και του επίτιμου προξένου της Αλβανίας στο Λίβανο. Μας βοήθησε να κάνουμε αυτές τις συνδέσεις με τους παράγοντες», διευκρίνισε ο Ράμα από την Βηρυτό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την είδηση ότι έχει ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των παιδιών στην Αλβανία από το στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ιλίρ Μέτα ευχαριστεί την Ερυθρά Ημισέληνο της Συρίας, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να αρχίσει η επιστροφή όλων των Αλβανίδων και των παιδιών τους από το στρατόπεδο.

Πηγή: echedoros-a.gr

Εκδηλώσεις σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για την 28...
Ο πρόεδρος της Αλβανίας δεν επικύρωσε τις τροποποι...

Σχετικά άρθρα