Ενοχλημένος ο Τούρκος Πρέσβης στην Αλβανία γιατί η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν

Ενοχλημένος ο Τούρκος Πρέσβης στην Αλβανία γιατί η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αλβανία, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ δημοσίευσε άρθρο στα αλβανικά ΜΜΕ, με το οποίο εγκαλεί την αλβανική κυβέρνηση για το ότι δεν συμμετέχει στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Δηλώνει ότι: "Το να μένεις σε ίση απόσταση και από τις δύο πλευρές, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο επιτιθέμενος δεν είναι υγιής κατανόηση της αμεροληψίας και ενθαρρύνει και ανταμείβει μόνο το κακό".

Το άρθρο παρέχει μια ανάλυση των γεγονότων από την τουρκική οπτική γωνία, συγκρίνοντας τη σύγκρουση με εκείνη που συνεχίζεται στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Προέτρεψε την Αλβανία και τις ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν όπως έκαναν με τις προαναφερθείσες χώρες.

"Το Αζερμπαϊτζάν αξίζει τη δικαιολογημένη υποστήριξη και συμπάθεια που δίνουν οι σύμμαχοί μας, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, και των Ευρωπαίων εταίρων, στη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία σχετικά με τις συγκρούσεις της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας, της Κριμαίας, του Ντονμπάς ή της Υπερδνειστερίας"

Γράφει επίσης ότι η "σαφής υποστήριξη" της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν προέρχεται από το "δίκαιον του σκοπού τους και τη σταθερή θέση της χώρας να παραμείνει εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου".

Ο Γιορούκ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει την Αρμενία να ξαναρχίσει ειλικρινείς, ουσιαστικές και προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις, καλή τη πίστη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, επικρότησαν στο παρελθόν την κατάπαυση του πυρός που διευκόλυνε η Ρωσία. Η εκεχειρία δεν κράτησε και ο Γιορούκ είπε ότι μια εκεχειρία που δεν θα έχει σχεδιαστεί για να κινηθεί προς το τέλος της "κατοχής" θα ήταν "εύθραυστη και προσωρινή".

Είπε ότι η Αρμενία στοχεύει αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένων αγωγών που διέρχονται από τη Γεωργία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία. Αυτό, είπε, αφήνει τη Ρωσία ως τον μοναδικό προμηθευτή ενέργειας για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πέτρος Κράνιας / capital.gr

Test Covid-19: Επιχειρηματικά συμφέροντα στις πλάτ...
Η αλβανική κυβέρνηση αφαιρεί 10χλμ ακτογραμμής από...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην τελευται παραγραφο ειναι και το ζουμι του αρθρου: "Είπε ότι η Αρμενία στοχεύει αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένων αγωγών που διέρχονται από τη Γεωργία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία. Αυτό, είπε, αφήνει τη Ρωσία ως τον μοναδικό προμηθευτή ενέργειας για ολόκληρη την Ευρώπη». Και φυσικά αυτές οι τρεις αράδες δεν αποτελουν μόνον την αλήθεια της Τουρκιας αλλά συμπυκνωμένο το ψευδέστατο αφήγημα του ερντογανικού κράτους. Θα ήταν ακριβέστερος ο κ. πρέσβυς αν μας συμπλήρωνε ότι ο αγωγός Μπακού - Τσεϊχάν στην έναρξή του ελέγχεται οικονομικά από την οικογένεια Αλίγιεφ και στην απόληξή του από τα δυό αγόρια (γιούς) του σύντροφου Ερντογάν. Και ότι μπροστά στο οικονομικό κέρδος εξαλείφονται ως δια μαγείας οι θρησκευτικές διαφορές μεταξύ σιιτών και σουνιτών.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click