Ο Πρόεδρος της Αλβανίας ενέκρινε τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας ενέκρινε τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ilir Meta ενέκρινε τις αλλαγές στον εκλογικό κώδικα που συμφωνήθηκαν στη συμφωνία της 5ης Ιουνίου και ψηφίστηκαν στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, ο Πρόεδρος Ilir Meta τηρώντας την δέσμευση του, σήμερα χωρίς καθυστέρηση αποφάσισε την έγκριση του νόμου αρ. 101/2020

«Οι τροποποιήσεις στον Εκλογικό Κώδικα είναι το μόνο προϊόν της συναινετικής συμφωνίας της 14ης Ιανουαρίου και της 5ης Ιουνίου που συμφωνήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο επιτρέπει την ασφαλή συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και η οποία είχε τη συναίνεση και την πλήρη συμμετοχή όλων των πολιτικών παραγόντων της χώρας». .

«Ο Πρόεδρος Meta επαναλαμβάνει ότι ο ολοκληρωμένος, περιεκτικός, διαφανής και ειλικρινής πολιτικός διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για όλα τα θέματα που επηρεάζουν τις εκλογές είναι ο μόνος τρόπος που φέρνει την Αλβανία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διαμορφώνει την Εκλογική Μεταρρύθμιση σύμφωνα με τα πρότυπα των "ΟΑΣΕ / ODIHR, όπως ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 15 προϋποθέσεις που τέθηκαν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Για μήνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την έκκληση να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές σχετικά με σημαντικούς νόμους μόνο με την ομόφωνη συναίνεση του Πολιτικού Συμβουλίου", ανέφερε η δήλωση.

«Ο Πρόεδρος Meta βρίσκει την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που με την ειλικρινή δέσμευσή τους που απέδειξαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, επέτρεψαν την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος στις 5 Ιουνίου, το οποίο κωδικοποιήθηκε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο στις 23 Ιουλίου μέσω αλλαγών, ο Εκλογικός Κώδικας, ο οποίος εγκρίνεται σήμερα», σημείωσε η Προεδρία.

«Ο Πρόεδρος Meta, όπως πάντα, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του έργου της υπεράσπισης του Συντάγματος, των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της βούλησης των πολιτών να αναλάβουν τον έλεγχο των πεπρωμένων τους ενόψει οποιασδήποτε πράξης μονομερούς, βίαιης και επείγουσας αδικαιολόγητης αλλαγής, όπως αυτό του Συντάγματος, το οποίο καταστρέφει το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου