Χωρίς ελέγχο η είσοδος στην Ελλάδα από την Αλβανία

Χωρίς ελέγχο η είσοδος στην Ελλάδα από την Αλβανία

Χωρίς κανένα ουσιαστικά έλεγχο εξακολουθεί να γίνεται η διέλευση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακαβιά. Το πρόβλημα που έφερε στην επιφάνεια το MEGA παραμένει άλυτο, παρά το γεγονός ότι η πανδημία στην Αλβανία βρίσκεται σε έξαρση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι από την περιοχή έχουν αποχωρήσει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται πλέον δειγματοληπτικά τεστ.

Συμπληρώνουν με δυσκολία τα στοιχεία τους προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα από το τελωνείο της Κακαβιάς. Χωρίς να γίνεται κανένας υγειονομικός έλεγχος και κανένα τεστ από τον ΕΟΔΥ, οι ταξιδιώτες περνούν από την Αλβανία, όπου τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά, με τα αυτοκίνητά τους ανεξέλεγκτα.

Είναι η τρίτη φορά που το MEGA βρίσκεται στο συνοριακό φυλάκιο, ωστόσο παρά τις εκκλήσεις και των τελωνειακών αλλά και την προφανή επικινδυνότητα λόγω της κατάστασης στην Αλβανία, δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εργαζόμενοι φορούν μάσκες και τηρούν τα μέσα υγιεινής, όπως λένε όμως δεν είναι αρκετό.

Αν και η κίνηση των ταξιδιωτών μειώθηκε με την υποχρεωτική συμπλήρωση του PLF, σύμφωνα με στοιχεία, περίπου το 70% των κατοίκων της Αλβανίας έχει επαγγελματική σχέση με την Ελλάδα και ως εκ τούτου μπορεί ευκολότερα να περνά τα σύνορα.

Σήμερα Τρίτη, από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα πέρασαν περίπου 500 αυτοκίνητα και 1.500 πεζοί, χωρίς ωστόσο να τους γίνει κανένας έλεγχος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου