Covid-19: Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα από την Αλβανία εως 31 Ιουλίου

Covid-19: Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα από την Αλβανία εως 31 Ιουλίου

Η ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 45231 που αφορά τα μέτρα προστασίας από την περαιτέρω διάδοση του COVID‐19 και συγκεκριμένα τα μέτρα που αφορούν την διέλευση από την αλβανική μεθόριο στην Ελλάδα. Συμπερασματικά μέχρι 31 Ιουλίου, η διέλευση είναι δυνατή μόνο αεροπορικά και με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες και τα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας.

Με την Απόφαση υπ' Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 45231, αποφασίστηκε:

1. Ο προσωρινός περιορισμός εν όλω των θαλασσίων και οδικών συνδέσεων με την Αλβανία, για προληπτικούς λόγους προστασίας από την περαιτέρω διάδοση του COVID‐19, καθώς και η απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Αλβανία, για το χρονικό διάστημα από 16.7.2020 έως και 31.7.2020.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
β) τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
γ) τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία,
δ) την είσοδο προσώπων, μέσω των χερσαίων συνόρων, για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα.

2. Ο προσωρινός περιορισμός εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία ως προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», για προληπτικούς λόγους προστασίας από την περαιτέρω διάδοση του COVID‐19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 16.7.2020 έως και 31.7.2020.

Σύμφωνα με την Απόφαση υπ' Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44823, όλοι οι ταξιδιώτες που έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα, όπως ανωτέρω σημείο 1, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, πλην εκείνων που εισέρχονται με ιδιωτικά σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία, εξαιρουμένων των κρουαζιεροπλοίων, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα, το αργότερο την προηγούμενη ημέρα από την άφιξή τους. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς και οι εταιρείες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχό του πριν από την επιβίβαση του ταξιδιώτη, σε περίπτωση δε παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου