ΟΜΟΝΟΙΑ: «H μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος προκαλεί αισθήματα βαθιάς θλίψης και αγανάκτησης»

ΟΜΟΝΟΙΑ: «H μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος προκαλεί αισθήματα βαθιάς θλίψης και αγανάκτησης»

Αγανάκτηση και στους κόλπους της ΕΕΜ για την εκ νέου μετατροπή του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Αισθήματα βαθιάς θλίψης και αγανάκτησης προκαλεί και στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η απόφαση της Τουρκικής διοίκησης όπως μετατρέψει εκ νέου τον Ναό της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Δεν είναι μια πράξη που απλά προσβάλει την ιστορική μνήμη των Ρωμιών και την οικουμενική διάσταση αυτού του μοναδικού μνημείου της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ορθοδόξων. Στην ουσία πρόκειται για γραμμή που τέμνει τον κόσμο που πιστεύει στις ύψιστες αξίες του ανθρωπισμού, της ειρηνικής συνυπάρξεως και της προόδου και των όσων ακολουθούν το δρόμο των συγκρούσεων και του ισλαμικού φονταμενταλισμού και ολοκληρωτισμού.

Εμείς που μαρτυρούμε την πνευματική μας και ιστορική κληρονομιά σε δύσκολο επίσης κοινωνικό τοπίο αισθανόμαστε πολύ καλύτερα τι σημαίνουν οι πράξεις αυτές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υψώνουμε στο βαθμό που μας αναλογεί και εν ονόματι του συνόλου της ΕΕΜ φωνή διαμαρτυρίας κατά της πρόκλησης αυτής για όλο τον Χριστιανικό κόσμο!

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου