Η Αλβανία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων από τον κορονοϊό, σήμερα Δευτέρα το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε 117 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση έγινε γνωστό πως τις τελευταίες 24 ώρες, 2 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν έχασαν την μάχη με τον ιό. Πρόκειται για έναν 70χρονο από τα Τίρανα και έναν 66χρονο από τη Σκόδρα με υποκείμενα νοσήματα και πλέον ο αριθμός των νεκρών στην χώρα έφτασε τους 95.

Επιπλέον, το Υπουργείο γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται αυξήθηκε σε 85, από τους οποίους 10 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία και 4 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή κατάσταση. Ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι 1462, κυρίως στα Τίρανα, τη Σκόδρα, την Κρούγια και το Δυρράχιο.

Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 585 τεστ σε ανθρώπους με συμπτώματα που παραπέμπουν στον COVID-19, εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν 117 θετικά περιστατικά, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό μολυσμένων από το ξέσπασμα του ιού σε 3571.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 68 πολίτες έχουν αναρρώσει, αυξάνοντας τον αριθμό όσων ανάρρωσαν από την αρχή της επιδημίας σε 2014.

Χθες το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε 93 νέα περιστατικά και 4 θανάτους. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση στην Αλβανία έχει πλέον ξεφύγει.