Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού και ο αριθμός των θανάτων συνεχίζουν να αυξάνονται με υψηλό ρυθμό στην Αλβανία, καθώς 83 νέα περιστατικά και 4 θάνατοι αναφέρθηκαν σήμερα κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας.

Τα Τίρανα είναι και πάλι η περιοχή με τα περισσότερα νεα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες με 38, ενω στην λίστα φιγουράρει και η Χιμάρα με 1 εισαγόμενο κρούσμα.
Οι 4 ασθενείς που έχασαν την ζωή τους αύξησαν τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων θανάτων σε 93. Πρόκειται για δύο γυναίκες 57 ετών από τη Σκόδρα και την Ντίμπρα, έναν 75χρονο άνδρα από το Δυρράχιο και μια 81χρονη γυναίκα από Τιράνα. Ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι 72, εκ των οποίων 8 βρίσκονται σε εντατική θεραπεία και 4 σε διασωλήνωση.

Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 420 τεστ για τον εντοπισμό του COVID-19 εκ των οποίων τα βγήκαν 83 θετικά. Έτσι η Αλβανία αριθμεί 3454 καταγεγραμμένα κρούσματα εκ των οποίων έχουν θεραπευτεί 1946 και 1415 ενεργά.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας καλεί για άλλη μια φορά για μεγαλύτερη προσοχή ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και της τουριστικής περιόδου.