Η χειρότερη ημέρα από την εμφάνιση του κορονοϊόυ στην Αλβανία.

Οι υγειονομικές αρχές στην Αλβανία ανακοίνωσαν τα νέα κρούσματα και τους θανάτους που καταγράφηκαν το Σάββατο εξαιτίας του κορονοϊόυ.

Το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας δήλωσε ότι τέσσερα άτομα πέθαναν από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των νεκρτων σε 89.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου, καταγράφηκαν 93 νέες λοιμώξεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 3371 και αποτελεί ρεκόρ νέων μολύνσεων που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει ανέρχεται σε 1881.

Οι ασθενείς που έχασαν την μάχη ήταν ένας 68χρονος από το Δυρράχιο, ένας 65χρονος από τα Τίρανα, ένας 63χρονος από το Ελμπασάν και ένας 71χρονος από τη Σκόδρα. Οι νεκροί είχαν άλλες υποκείμενες ασθένειες και ήταν σε σοβαρή ιατρική κατάσταση στο θάλαμο μολυσματικών ασθενειών των Τιράνων.

Εν τω μεταξύ, 72 ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο, 8 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία και 4 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση στο μολυσματικό νοσοκομείο εξακολουθεί να είναι σοβαρή, με τους ασθενείς να υποβάλλονται σε εντατική θεραπεία, σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές.