Η Τουρκία μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί

Η Τουρκία μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί

Σε ισλαμικό τέμενος μετατρέπεται η Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.

Στροφή 180ο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προς τη διατήρηση του έστω και προβληματικού δυτικού χαρακτήρα της Τουρκίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η σημερινή απόφαση του νέου σουλτάνου, ο οποίος και χειραγωγεί πλήρως τις εξουσίες του κράτους, να μετατραπεί η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε ισλαμικό τέμενος, θλίβει εκατομμύρια χριστιανούς όλων των δογμάτων ανά τον κόσμο.

Όπως επεσήμανε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής κ. Σάββας Καλλεντερίδης, ο Ερντογάν με αυτή του την προκλητικότατη κίνηση θέλει να βρει την ευκαιρία ούτως ώστε να μείνει στην ιστορία της χώρας, ως ο νέος ισλαμικός ηγέτης, πλήττοντας το προφίλ του κοσμικού πατέρα και κατά τα άλλα αιμοσταγούς σφαγέα, Κεμάλ Ατατούρκ.

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις της Ρωσίας και των Η.Π.Α., ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τόνισε πως εκείνο που συνεχίζει να εξοργίζει τους Τούρκους, είναι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι, συνεπώς εντός της Τουρκίας.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες αναμένονται να πάρουν θέση και άλλοι παγκόσμιοι φορείς, οι οποίοι αντιτάσσονται στην μετατροπή του μεγάλου Ναού «Της Του Θεού Σοφίας» σε τζαμί.

Δυστυχώς η επιστροφή της επίσημης Τουρκίας στο 1453, όχι μόνο δε θα δώσει τη θέση του Μωάμεθ του Πορθητή στον επίδοξο λάτρη του Ερντογάν, αλλά θα διαταράξει μια για πάντα τις γεωπολιτικές ισορροπίες σε όλη την υφήλιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου