Αλβανία: 77 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Αλβανία: 77 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο παρουσιάστηκαν 77 νέα κρούσματα, καταγράφηκαν δυο θάνατοι κι αυξήθηκαν τα περιστατικά που νοσηλεύονται. Ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων ατόμων με COVID-19 έφτασε πλεον τα 2269, εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έφτασε τους 87, με 11 περισσότερα από την προηγούμενη ημέρα.

Αυτή η αυξηντική τάση στα νέα κρούσματα συνεχίζεται εδώ και αρκετές ημέρες στην Αλβανία. Ουσιαστικά η αύξηση των κρουσμάτων ξεκίνησε με την άρση των περιοριστικών μέτρων στην χώρα κάτι που κατα σύμφωνα με τους εξειδικευμένους γιατρούς ήταν αναμενόμενο αλλά σίγουρα όχι σε τέτοια έκταση.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, δυστυχώς, δύο πολίτες δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη με την ασθένεια, παρά τις υπερανθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Η κατάσταση είναι σοβαρή στο θάλαμο μολυσματικών ασθενειών, όπου 87 ασθενείς βρίσκονται υπό θεραπεία, 15 από αυτούς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 2 είναι διασωληνωμένοι. Τα καλά νέα είναι ότι τις τελευταίες 24 ώρες, 48 πολίτες θεραπεύτηκαν, αυξάνοντας τον αριθμό των θεραπευμένων ατόμων σε 1298 από την αρχή της επιδημίας.

Εν τω μεταξύ, τα τεστ συνεχίστηκαν στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 402 τεστ σε άτομα που είναι ύποπτα ότι έχουν μολυνθεί με το Covid-19, από τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί 77 θετικά περιστατικά.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 920 ενεργά περιστατικά στη χώρα, κυρίως στα Τίρανα, τη Σκόδρα και το Δυρράχιο», ανέφερε η Eugena Tomini από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου