Αλβανία: 1η Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα - Εκκίνηση τουριστικής σεζόν

Αλβανία: 1η Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα - Εκκίνηση τουριστικής σεζόν

Η Αλβανία θα ανοίξει ξανά βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και θα εκκινήσει την τουριστική της σεζόν την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας, παρά την μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μετά από τρεις εβδομάδες χωρίς θανάτους από την Covid-19, η βαλκανική χώρα κατέγραψε δύο νέους θανάτους τις τελευταίες δύο ημέρες με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να ανέρχεται σε 33. Παράλληλα τα κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκαν απότομα κατά 25, ενώ έξι λοιμώξεις είχαν καταγραφεί την προηγούμενη μέρα.

«Η στρατηγική ανοίγματος θα συνεχιστεί όπως σκιαγραφεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Θα ανοίξουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία από την 1η Ιουνίου», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου.

Η κυβέρνηση θα ανοίξει επίσης τα χερσαία σύνορα την 1η Ιουνίου για όλους τους Αλβανούς υπηκόους και τους Αλβανούς στο γειτονικό Κόσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα για διακοπές.

Η κολύμβηση σε παραλίες θα επιτρέπεται μόνο για όσους επισκέπτονται ξενοδοχεία από την 1η Ιουνίου και από τις 10 Ιουνίου όλες οι παραλίες θα είναι ανοιχτές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η Αλβανία εξακολουθεί να επιβάλει lockdown από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί και δεν έχει επιτρέπει ακόμη μαζικές συναθροίσεις όπως αγώνες ποδοσφαίρου.

Απεβίωσε η Αικατερίνη Σίγκα μητέρα του Βορειοηπειρ...
Η Βιζίλειος σχολή Δρυμάδων Χιμάρας, το ελληνικό δι...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 21:53

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη