Ράμα: «Σε καλό δρόμο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ»

Ράμα: «Σε καλό δρόμο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ»

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανία με την ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IBNA, ο Ράμα σημείωσε πως το επίκεντρο των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων του Ζάγκρεμπ δεν ήταν ο ορισμός της ημερομηνίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Η απόφαση για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των συνομιλιών θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Επιτροπής», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε ήδη δημιουργήσει τη διαπραγματευτική δομή, μας έχουν γνωρίσει το όνομα του επικεφαλής διαπραγματευτή και είμαστε πολύ σαφείς για το τι πρέπει να κάνουμε».

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών. Η ημερομηνία θα καθοριστεί όταν θα είναι διαθέσιμες τόσο η έκθεση της Επιτροπής της ΕΕ όσο και η έγκριση από το Συμβούλιο, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η εντατική εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου