Ισλαμιστής τρομοκράτης συνελήφθη στα Τίρανα για λογαριασμό της Γερμανίας

Ισλαμιστής τρομοκράτης συνελήφθη στα Τίρανα για λογαριασμό της Γερμανίας

Έναν υπήκοο Τατζικιστάν συνέλαβε χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αστυνομίας της Αλβανίας για λογαριασμό των Γερμανικών διωκτικών αρχών. Η επιχείρηση έγινε με μεγάλη μυστικότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τίρανα όπου ο Ισλαμιστής διέμενε σε νοικιασμένο διαμέρισμα.

Σήμερα οι αστυνομικές υπηρεσίες έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση και το άτομο που συνελήφθη και πρόκειται να εκδοθεί.

Πρόκειται για τον 24-χρόνο Κομράν Ζουκχούρωφ (Komran Zukhurov), ο οποίος είχε εισέλθει στην Αλβανία απ' το Αεροδρόμιο του Ρίνας από τον περασμένο Φλεβάρη.

Ωστόσο στις 15 Απρίλη στη Γερμανία εξαρθρώθηκε οργάνωση προσκείμενη στο ISIS, που προγραμμάτιζε τρομοκρατικό κτύπημα.

Μέλος της Οργάνωσης αυτής ομολόγησε στις ανακρίσεις ότι είχαν λάβει εντολή έναντι 40.000 Δολαρίων να οργανώσουν τρομοκρατική ενέργεια στα Τίρανα με πολύ πιθανό το σενάριο εκτέλεσης κάποιου προσώπου.

Στις 21 Απρίλη οι Γερμανικές εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα διεθνούς σύλληψης για τον Ζουκχούρωφ με βάση του οποίου κινήθηκαν οι αλβανικές αρχές. Ο συγκεκριμένος θεωρείται επικίνδυνος Ισλαμιστής τρομοκράτης και ενεργό μέλος του Κόμματος για την Ισλαμική Αναγέννηση του Τατζικιστάν με ακραίο πολιτικό πρόγραμμα και που έχει κριθεί από πολλές δυτικές κυβερνήσεις ως τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: tachydromos.org

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ιταλία: Πρόστιμο σε ιατρική ομάδα από την Αλβανία ...
Αντιδρούν οι Έλληνες αγρότες: «Αν οι Αλβανοί εργάτ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 18/08/22, 16:49

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη