Διασυνοριακή συνεργασία για την αειφόρο διαχείριση του ποταμού Δρίνου

Διασυνοριακή συνεργασία για την αειφόρο διαχείριση του ποταμού Δρίνου

Μνημόνιο διασυνοριακής συνεργασίας για την αειφόρο διαχείριση της λεκάνης απορροής του ποταμού Δρίνου, μεταξύ των παρόχθιων κρατών, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Κοινή Δήλωση για τη διασυνοριακή συνεργασία των παρόχθιων κρατών του Δρίνου, περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και το Κόσσοβο και υπεγράφη από τους εκπροσώπους των υπουργείων Περιβάλλοντος των συμβαλλομένων μερών, παρουσία εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών, διεθνών οργανισμών και φορέων περιβάλλοντος.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αραβώσης, «με την Κοινή Δήλωση οι αρμόδιες αρχές των συμβαλλομένων μερών του Δρίνου, εκτιμώντας τα θετικά αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών, επαναβεβαιώνουν την πολιτική βούληση για συνέχιση της συνεργασίας στη βιώσιμη διαχείριση της ευρύτερης λεκάνης απορροής του ποταμού Δρίνου σε συνάφεια με τις αρχές και το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπολοίπων διμερών και πολυμερών συμφωνιών».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΝ, «αναγνωρίζουν την περιβαλλοντική προστασία και συντήρηση καθώς και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πηγών ως αναπόσπαστα μέρη για τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ

Έρχονται 7000 εποχικοί εργάτες από την Αλβανία για...
Η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για δωρ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 27/11/21, 09:32

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη