ΣΦΕΒΑ: Οι κινήσεις καλής θέλησης της Ελλάδας προς την Αλβανία δεν βρίσκουν ανταπόκριση

ΣΦΕΒΑ: Οι κινήσεις καλής θέλησης της Ελλάδας προς την Αλβανία δεν βρίσκουν ανταπόκριση

Η ΣΦΕΒΑ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της αλβανικής αστυνομίας, που για μία ακόμη φορά προκαλεί το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της Χειμάρας, τρομοκρατώντας και σέρνοντας στα κρατητήρια, ομογενείς μας λίγες μέρες πριν το Πάσχα, την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Οι ίδιες αλβανικές διοικητικές και αστυνομικές υπηρεσίες που κλείνουν τα μάτια και σιωπούν σε μιναρέδες- εκτρώματα 15 και 20 μέτρων, που βρίσκονται μάλιστα μέσα σε μεικτές περιοχές και χωριά , όπου ζει συχνά πλειοψηφία χριστιανών κατοίκων, ενοχλήθηκαν από το στήσιμο ενός σταυρού στην ορθόδοξη σε ποσοστό 99% Χειμάρα.

Δυστυχώς το αλβανικό κράτος απέδειξε πολύ σύντομα, ότι η συναίνεση που πρόσφερε πριν λίγες μέρες η ελληνική κυβέρνηση στην παροχή ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μία λανθασμένη κίνηση καλής θέλησης που δεν βρίσκει ανταπόκριση από την αλβανική πλευρά.

Καλούμε την ελληνική πολιτεία να υπερασπισθεί το αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών της Χειμάρα, για σεβασμό της θρησκευτικής και εθνικής τους ταυτότητας.

Στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους Χειμαριώτες δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους όπως πιστεύουμε και κάθε Έλληνας και Χριστιανός αυτές τις ώρες. Έχουν ήδη δείξει στην ιστορική πορεία της ιδιαίτερης πατρίδας τους ότι τέτοιου είδους μπόρες δεν τους φοβίζουν αλλά αντίθετα τους χαλυβδώνουν!

ΣΦΕΒΑ, 6/4/2020

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου