Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Τίρανα και Σκόπια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Τίρανα και Σκόπια

Στην περίπτωση που καμία χώρα δεν φέρει αντίρρηση, τότε η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί επισήμως στα μέσα της εβδομάδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία για ένταξή τους στο μπλοκ, σύμφωνα με προσχέδιο ομόφωνης απόφασης των 27 μελών του μπλοκ, που έχει δει το Reuters και αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Οι δύο δυτικοβαλκανικές χώρες είδαν επανειλημμένως τις ελπίδες τους να διαψεύδονται τα τελευταία χρόνια, καθώς Γαλλία και Ολλανδία εξέφραζαν επιφυλάξεις για το ιστορικό των δύο χωρών σε ζητήματα δημοκρατίας και καταπολέμησης της διαφθοράς, φοβούμενες να επιτρέψουν την είσοδο νέων μελών σε μια περίοδο που η συνοχή της ΕΕ είχε ήδη βλαφθεί λόγω του Brexit.

Ωστόσο, Παρίσι και Χάγη ήραν τις αντιρρήσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες και προωθούν την απόφαση, παρά το γεγονός πως στο επίκεντρο τώρα βρίσκεται η μάχη κατά του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ελλάδα συνέχιζε μέχρι και το Σαββατοκύριακο να μη συμφωνεί με την απόφαση, η οποία απαιτεί ομοφωνία όλων των μελών της ΕΕ, ωστόσο διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η Αθήνα έδωσε την έγκρισή της καθώς το τελευταίο προσχέδιο περιελάμβανε αυστηρότερη φρασεολογία για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στην Αλβανία.

Στην περίπτωση που καμία χώρα δεν φέρει αντίρρηση, τότε η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί επισήμως στα μέσα της εβδομάδας, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Πηγη: euro2day.gr

Το λάθος μήνυμα της Αθήνας στον Έντι Ράμα
Η αγορά των Τιράνων κατακλύστηκε από κόσμο ύστερα ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγκρίνεται
Επιτέλους, να και μια καλή είδηση σε μία τόσο χάλια στιγμή

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη