Ο Ράμα επιστράτευσε fake news για να εκφοβίσει τους πολίτες του

Ο Ράμα επιστράτευσε fake news για να εκφοβίσει τους πολίτες του

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δημοσίευσε στην σελίδα του στο facebook βίντεο στο οποίο η αστυνομία κυνηγά και χτύπα πολίτες και έγραψε πως το βίντεο δείχνει σκηνές από την Ισπανία. Η ανάρτηση αυτή είχε σκοπό να τρομάξει όσους δεν υπακούν στα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού δηλώνοντας ότι παρόμοια περιστατικά θα συμβούν και στην Αλβανία.

Η ανάρτηση αυτή και ιδιαίτερα η αναφορά στην Ισπανία, προκάλεσε την αντίδραση του πρέσβη της Ισπανίας στην Αλβανία, Βιτσέντε Κανέλες, ο οποίος σχολίασε την ανάρτηση του Ράμα και έγραψε: «Αν και η ισπανική κυβέρνηση συμφωνεί πλήρως με τις συστάσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη σεβασμού των περιοριστικών μέτρων προς όφελος της υγείας όλων, λυπάμαι πολύ που έχουν δημοσιευθεί κάποιες εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την Ισπανία».

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο Ράμα διόρθωσε την ανάρτηση του και αφαίρεσε την αναφορά στην Ισπανία. Λίγο αργότερα έκανε μια απολογητική ανάρτηση όπου έγραψε πως έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από φίλο του που του έστειλε το βίντεο.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό πολιτών από την αστυνομία, ήταν από διαδήλωση στην Αλγερία.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ο Μερκούρης Μπούας και οι Αρβανίτες στρατιώτες
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνιστά Αντίσταση στην ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 02/07/22, 09:09

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη