Συμπληρώνεται σήμερα η πρώτη βδομάδα που η Αλβανία βρίσκεται σε γενική καραντίνα, με την κυβέρνηση να αναγγέλλει συνεχώς σκλήρυνση των μέτρων.

Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί επίσημα ένας νεκρός και 42 κρούσματα κορονοϊού σε περίπου 540 εξεταζόμενους. Είκοσι άτομα νοσηλεύονται, από τα οποία 3 σε βαρύτερη κατάσταση και ένας διασωληνομένος.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες με την Ιταλία και τις αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικέςς με την Ελλάδα,(επιτρέπει μόνο τη διέλευση Ελλήνων υπηκόων ή Αλβανών με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα). Τα ίδια μέτρα ισχύουν και με το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και εν μέρει με τη Βόρεια Μακεδονία. Από σήμερα απαγορεύτηκαν οι αεροπορικές πτήσεις και προς Ισπανία.

Στο εσωτερικό της χώρας έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστά παραμένουν τα ρεστοράν, οι καφετέριες και κάθε άλλος χώρος μαζικής συνάθροισης.

Αναστάλθηκαν επίσης όλα τα εθνικά πρωταθλήματα στη χώρα ενώ ανακοίνωσαν την αναστολή των εκδηλώσεων τους οι θρησκευτικές κοινότητες με εξαίρεση την ορθόδοξη εκκλησία που ανήγγειλε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η θεία λειτουργεία της Κυριακής και η θεία κοινωνία.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ