Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ενώσεως Χειμαρριωτών για τις εξελίξεις στο περιουσιακό

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ενώσεως Χειμαρριωτών για τις εξελίξεις στο περιουσιακό

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα της Ενώσεως Χειμαρριωτών, με αφορμή τον νέο νόμο για το περιουσιακό στην Αλβανία και θέμα την Νομοθεσία σχετικά με την ακίνητη περιουσία και την επιβίωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Χιμάρα.

Οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας της Νέας Δημοκρατίας και Χρήστος Γκόκας του ΚΙΝΑΛ, ανέπτυξαν το περιουσιακό ως ζήτημα του οποίου η δίκαιη επίλυση αποτελεί προαπαιτούμενο για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.

Ο δικηγόρος Μαρίν Σούλι, αναφέρθηκε στα επίμαχα άρθρα του νέου νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε εν μέρει αντισυνταγματικό καθώς δίνει εξουσία σε διοικητικό θεσμό του κράτους να επιλέγει αν θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή όχι. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο διευκολύνεται η αρπαγή των περιουσιών στην Χιμάρα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας, Φ. Μπελέρης κάλεσε τον λαό της Χιμάρας να αντισταθεί πρωτίστως μέσω της προσωπικής του στάσης απέναντι στο περιουσιακό ακολουθώντας τον δρόμο της δικαιοσύνης και της ηθικής έναντι των συγγενών και συμπατριωτών. Ο κος. Μπελέρης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατάρτισης του σημερινού νόμου, τους παράγοντες και τον τρόπο που φτάσαμε στο τελικό κείμενο. Το νομικό και πολιτικό περιθώριο αντίδρασης υφίσταται αλλά μια τέτοια αντίδραση δεν έχει κανένα νόημα αν σύσσωμος ο λαός της Χιμάρας δεν υποστηρίξει έμπρακτα το κοινό δίκαιο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Κάγιος.

Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Ένωσης Χειμαρριωτών - himariotes.gr

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Τα «λιοντάρια» της Χιμάρας στην ένδοξη ιστορία της...
Πρώην Πρόεδρος Αλβανίας: Η απόφαση Ράμα για φιλοξε...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 27/09/22, 11:18

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη