Η συνταξιοδοτική τιμωρία των Βορειοηπειρωτών

Η συνταξιοδοτική τιμωρία των Βορειοηπειρωτών

«Δεν έχει συμπεριληφθεί στο ασφαλιστικό η επίλυση της αδικίας που έχει προκύψει από τον νόμο Κατρούγκαλου για την εθνική σύνταξη για τους ομογενείς», ανέφερε ο Γιώργος Τζομάκας, Αντιπρόεδρος Οργάνωσης της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, με αφορμή τη δημοσίευση του νόμου για το ασφαλιστικό.

Η τιμωρία των ομογενών: Για να πάρει κάποιος ολόκληρη την εθνική σύνταξη - 384 € για 20 χρόνια ασφάλισης - θα πρέπει να έχει 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν ολόκληρη την εθνική σύνταξη όσοι συνταξιοδοτούνται με 20, 30 ή 35 έτη ασφάλισης. Ειδικά οι Βορειοηπειρώτες που έφθασαν μαζικά στην Ελλάδα μετά το 1992. Επίσης όποιος λαμβάνει «σύνταξη» 100 ή 150 ευρώ, δεν δικαιούται ολόκληρο το ποσό της σύνταξης ανασφάλιστου (360 €).

Όπως εξήγησε ο κ. Τζομάκας, τα 40 χρόνια παρουσίας αφορούν σε μόνιμη και νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στους Βορειοηπειρώτης, σημειώνει ότι «η νομιμότητά μας ξεκινάει το 98, με την έκδοση του ειδικού δελτίου ταυτότητας του ομογενούς. Στην καλύτερη περίπτωση ένας Βορειοηπειρώτης έχει 20-22 χρόνια νόμιμης παρουσίας στην Ελλάδα».

«Εμείς εγκαίρως φροντίσαμε να ενημερώσουμε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Κάναμε γνωστό το θέμα στον κ. Μητσοτάκη. Και τον Νοέμβριο δεσμεύτηκε ότι θα το επιλύσει. Το χαρακτήρισε άδικο, το ίδιο και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί», τόνισε ο κ. Τζομάκας.

megatv.com

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Βορειοηπ...
Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης: Ο εθνικός ήρωα...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 29/09/22, 07:12

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη