Ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Χειμαρριωτών για το νέο περιουσιακό νομοσχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης

Ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Χειμαρριωτών για το νέο περιουσιακό νομοσχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για το περιουσιακό που φέρνει προς ψήφιση η αλβανική κυβέρνηση, η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα:

Η νομοθεσία σχετικά με την ακίνητη περιουσία και η επιβίωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Χιμάρα.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ώρα 06.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κλεισθένους 15 Αθήνα, 7ος όροφος)

Ομιλητές - Εισηγητές:

  • Ντουμάνι Μπλέντι, Δικηγόρος Τιράνων: Ανάλυση των άρθρων του κυβερνητικού νομοσχεδίου και των επιπτώσεων αυτών στην εξέλιξη του περιουσιακού ζητήματος. (ομιλία στα Αλβανικά με ταυτόχρονη μετάφραση)
  • Διονύσης Φρέντης Μπελέρης, Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Η υλοποίηση σχεδίου de facto απαλλοτρίωσης των περιουσιών στην Χιμάρα και οι επιπτώσεις του στην εθνική αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης της περιοχής.
  • Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας (Νέα Δημοκρατία): Η εναρμόνιση της Αλβανίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο ως προϋπόθεση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και οι υποχρεώσεις της προς την ΕΕΜ.
  • Μπάρκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πρεβέζης, (ΣΥΡΙΖΑ): Η θέση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην εξέλιξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Παναγιώτης Σαββίδης και θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Κάγιος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου