Ο Πρόεδρος της Αλβανίας καλεί τον λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ράμα

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας καλεί τον λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ράμα

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου στις 2 Μαρτίου. Ο πρόεδρος θα κάνει ότι ζητήσουν οι πολίτες στην διαδήλωση της 2ας Μαρτίου στη λεωφόρο μπροστά από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, δήλωσε ο Μέτα.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ζητηθεί από τους πολίτες να διαλύσετε το κοινοβούλιο στις 2 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Αλβανίας απάντησε ότι είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί σε πλήρη συμφωνία με τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι στις 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία των πολιτών στα Τίρανα υποστηριζόμενη από τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα καθώς και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα για τη διαφύλαξη του αλβανικού συντάγματος και των ελευθεριών των πολιτών, όπως ανακοινώθηκε.

Κατά την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει ενώπιον του κυρίαρχου λαού, το πρώτο διάταγμα εναντίον του πραξικοπήματος που επιδιώκει την εφαρμογή της μονοκομματικής Συνέλευσης κατά παράβαση του Συντάγματος, προκειμένου να καταλάβει, αντισυνταγματικά, το σημαντικότερο θεσμό της Δημοκρατίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή στρέφεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής που καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου