Ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του απερχόμενο πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj για τις δηλώσεις του ότι ο Rama συνηγορεί με τους προέδρους του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας στο σχέδιό τους για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπέβαλε την Τετάρτη την αγωγή στο Βασικό Δικαστήριο της Πρίστινας. Ο Rama πήγε τον Haradinaj στο δικαστήριο για τις συκοφαντικές δηλώσεις του κατά την εμφάνισή του σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές, όπου διεμήνυε ότι ο Rama από κοινού με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci και τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic ξεκίνησαν την ιδέα της ανταλλαγής εδαφών, κάτι στο οποίο ο Haradinaj αντιτίθεται σθεναρά.

Αργά την Τετάρτη, ο Haradinaj σχολίασε τα νέα της εικαζόμενης αγωγής, αναφέροντας ότι η αγωγή του Rama είναι αβάσιμη. «Πρόκειται για πολιτικό αντιπερισπασμό που στόχο έχει τη δημιουργία θέματος στα μέσα ενημέρωσης για να αποφύγει τις ευθύνες του», δήλωσε ο Haradinaj. «Το έθνος μας και το Κοσσυφοπέδιο έχουν ανθρώπους που είναι σε θέση να προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα ανά πάσα στιγμή», έγραψε ο Haradinaj.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου κατηγόρησε σε πολλές περιπτώσεις τους προέδρους του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, καθώς και τον Αλβανό πρωθυπουργό, για την προώθηση της ιδέας ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Ο Haradinaj αντιτίθεται στην ιδέα, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων στην περιοχή θα έχει καταστροφικές συνέπειε

πηγη:ibna.gr