Αλβανία: Δημιουργία σώματος ειδικής εισαγγελίας κατά διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος

Αλβανία: Δημιουργία σώματος ειδικής εισαγγελίας κατά διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος

Παρουσία του ΠτΔ Ιλίρ Μέτα έλαβε χώρα η τελετή ορκωμοσίας οκτώ μελών της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία.

Η Elida Kaçkini, η Enkeleda Millonaj, ο Edvin Kondili, ο Behar Dibra, ο Arben Kraja, ο Klodian Braho, ο Ened Nakuçi και ο Altin Dumani, ανέλαβαν το νέο τους αξίωμα, αφού προηγήθηκε η αναγγελία της απόφασης από τον Ανώτατο Εισαγγελέα και έπειτα από την εκτέλεση του εθνικού ύμνου της χώρας. Οι παρόντες στάθηκαν ενώπιον του πρόεδρου Μέτα, ακολουθώντας το τυπικό της ορκωμοσίας τους, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τον εξής όρκο: ,"Ορκίζομαι ειλικρινά πως κατά τη διάρκεια του καθήκοντός μου, θα σταθώ πάντοτε πιστός στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας, στους ισχύοντες νόμους και θα σεβαστώ τους κανόνες της επαγγελματικής δεοντολογίας."

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους νέους εισαγγελείς, παρευρισκομένων του Στην τελετή ορκωμοσίας συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Gramoz Ruci, η Συνήγορος του Πολίτη Erinda Ballanca, η Vitore Tusha, Μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Naureda Llagami, ο Πρόεδρος του Εισαγγελικού Συμβουλίου Gent Ibrahimi, ο Πρέσβης Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Luigi Soreca, εκπρόσωποι της Πρεσβείας των ΗΠΑ, OPDAT, αποστολή EURALIUS V και μέλη της LAC.

Εν τω μεταξύ ο κ. Soreca έγραψε στο Twitter: Χαιρετίζουμε τη σημερινή ορκωμοσία των 8 εισαγγελέων της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώπιον του Πρόεδρου. Τώρα είναι έτοιμοι να αρχίσουν να εργάζονται. Μία στιγμή ορόσημο στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην δικαιοσύνη. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί προτεραιότητα της Αλβανίας στο δρόμο για την ένταξή της στην Ε.Ε."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου