Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η τακτική συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας υπό την προεδρία του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξέφρασε τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του προς τον αλβανικό λαό για τα θύματα του πρόσφατου φονικού σεισμού που έπληξε την Αλβανία και άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής. Ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει και να συνδράμει την Αλβανία σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε ότι η Επιτροπή στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και των υπολοίπων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και παροτρύνει την Αλβανία να συνεχίσει απαρέγκλιτα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ιδιαίτερα στους τομείς του Κράτους Δικαίου, της Δικαιοσύνης, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στο σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και στον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων όπως η Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της και αυτή την προσπάθεια είμαστε αποφασισμένοι να την στηρίξουμε.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, ότι η 14η Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Απριλίου 2020 στα Τίρανα.