Εθνικό πένθος στην Αλβανία, 48 νεκροί και 2 αγνοούμενοι

Εθνικό πένθος στην Αλβανία, 48 νεκροί και 2 αγνοούμενοι

Σε περεταίρω ανακοίνωση σχετικά με τους τραμαυτίες και τους νεκρούς απ' τον προχθεσινό σεισμό στο Δυρράχιο, προέβη πριν από λίγη ώρα το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας. Οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή έφθασαν τους 48, οι αγνοούμενοι 2 ενώ οι τραυματίες άγγιξαν τους 790, εκ των οποίων οι 62 βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και άλλοι 3 νοσηλεύνται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η προσφορά των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος των οποίων τόνισε σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδος, την προσπάθεια που καταβάλλεται, ούτως ώστε τραυματείς από το Δυρράχιο να μεταφερθούν στις εν λόγω κλινικές, ούτως ώστε να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη περίθαλψη.

Ο αλβανικός αριθμός επειγόντων περιστατικών έχει δεχθεί άνω από 4 χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια στους πληγέντες, ενώ τα ασθενοφόρα έχουν εκτελέσει συνολικά άνω από 1.000 δρομολόγια μεταφοράς των ασθενών στα νοσοκομεία.

Όσον αφορά το νοσοκομειακό συγκρότημα του Δυρραχίου, δεν έχει υποστεί βαριές φθορές, παρά μόνον μια μεταφορά της εισόδου των έκτακτων περιστατικών σε άλλη πτέρυγα, μέχρι να επιδιορθωθούν κάποιες επιφανειακές ζημιές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου