Σεισμός στην Αλβανία: 15 νεκροί και οι έρευνες συνεχίζονται

Σεισμός στην Αλβανία: 15 νεκροί και οι έρευνες συνεχίζονται

Δραματική η κατάσταση στην Αλβανία εξαιτίας του σεισμού 6,4 της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε την χώρα. Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός φτάνει στους 15 νεκρούς και οι ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες κρίσιμες ώρες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 10χλμ νιοδυτικά του Δυρραχίου σε θαλάσσια περιοχή και η σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα πιάνοντας του κατοίκους κυριολεκτικά στον ύπνο. Ο σεισμός εκτός από ισχυρή ένταση είχε και μεγάλη διάρκεια καθώς διήρκεσε 30 δευτερόλεπτα.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν σημειωθεί στο Δυρράχιο, εκεί που ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, όπου έχουν καταρρεύσει 2 πολυκατοικίες, 1 ξενοδοχείο και αρκετές κατοικίες. Συνολικά εως τώρα έχουν απεγκλωβιστεί 28 άνθρωποι, 600 έχουν μεταβεί στα νοσοκομεία Δυρραχίου και Τιράνων για τις πρώτες βοήθειες και έχουν σημειωθεί ζημιές σε 100 κτίρια.

Τα σωστικά συνεργεία της Αλβανίας συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια από τις πρώτες πρωινές ώρες και εντός της ημέρας θα υποδεχθούν ενισχύσεις από δυνάμεις που έχουν αποστείλει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες για τους εγκλωβισμένους. Ευχόμαστε να μην αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου