Σεισμός στην Αλβανία: 6 νεκροί εως τώρα και αρκετοί τραυματίες

seismos-alvania4

Το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαιώνει πως μέχρι στιγμής υπάρχουν 6 νεκροί που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια των σπιτιών τους ύστερα από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 ρίχτερ με επίκεντρο το Δυρράχιο.

Η Αλβανία συνεχίζει να κλονίζεται από δυνατούς μετασεισμούς, με σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή και υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της χώρας; ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 1:18 μ.μ. μετά τα μεσάνυχτα, με δεκάδες ακόμη μικρής έντασης να μεσολαβούν μέχρι τις 03:54 όπου εκδηλώθηκε ο ισχυρότερος με μέγεθος 6,4 της κλίμακας ρίχτερ.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες τις κατάστασης που επικρατούσε κατά τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωση του σεισμού, ήταν ο απεγκλωβισμός παιδιού από τα συντρίμμια πολυκατοικίας στην περιοχή Θουμάν.

Στην περιοχή Θουμάν, όπου ολόκληρη πολυκατοικία έχει καταρρεύσει, έχουν ανασυρθεί δυο νεκροί. Δύο νεκροί επίσης στην περιοχή της παραλίας του Δυρραχίου και ένας στην συνοικία 18 όπου κατέρρευσε άλλη μια πολυκατοικία.

Ο έκτος νεκρός βρέθηκε στην πόλη Κουρμπίν και πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι από τον πανικό.

Μέχρι στιγμής 325 άτομα έχουν δεχθεί πρώτες βοήθειες στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου ενώ υπάρχουν φήμες πως υπάρχουν κι άλλα θύματα στην παραλία του Δυρραχίου, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Αλβανία, όπως έγινε γνωστό, είχε διάρκεια 30 δευτερολέπτων και είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στην χώρα μετά το 1979.

Update 11:00: Κατόπιν ανακοίνωσης της υπουργού άμυνας Όλτα Τζάτσκα, γνωστοποιήθηκε πως ο αριθμός των θυμάτων εως τώρα είναι 7 νεκροί

Update 11:45: Ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές έχει φτάσει στους 11 νεκρούς. Υπάρχει έλλειψη συνεργείων απεγκλωβισμού και οι ενισχύσεις βρίσκονται καθ οδόν. Υπάρχουν μαρτυρίες για φωνές ανθρώπων από τα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τραγική.

Update 12:15: Η λίστα με τους νεκρούς αυξάνεται διαρκώς, 13 νεκροί εως τώρα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου