Μόνο 6.000 άτομα έκαναν φέτος φορολογική δήλωση στην Αλβανία

Μόνο 6.000 άτομα έκαναν φέτος φορολογική δήλωση στην Αλβανία

Απέχουν από τα φορολογικά καθήκοντα οι αλβανοί πολίτες


Γενική Διεύθυνση Φορολογίας στα ΤίραναΜόνο έξι χιλιάδες άτομα υπέβαλαν δήλωση των προσωπικών εισοδημάτων τους στις εφορίες της Αλβανίας, φέτος.

Η τελευταία προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης των εισοδημάτων φυσικών προσώπων ήταν η 30η Σεπτεμβρίου για όλους τους πολίτες που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 2 εκατομμύρια.


Ο αριθμός των φορολογουμένων που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους παραμένει εξαιρετικά μικρός.

"Τα προκαταρκτικά στοιχεία στην Γενική Διεύθυνση Φορολογίας δείχνουν ότι μόνο έξι χιλιάδες άτομα υπέβαλαν δήλωση των προσωπικών εισοδημάτων τους και υπήρξαν γύρω στις 15 χιλιάδες προσπάθειες υποβολής της φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά. ", δήλωσε ο Διευθυντής της Φορολογικής Υπηρεσίας, Εριόν Πρίφτη.


Οι δηλώσεις του προσωπικού εισοδήματος μπορούν να υποβάλλονται οικειοθελώς από όλα τα άτομα που πραγματοποίησαν έσοδα πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατά τη διάρκεια του 2011, και υποχρεωτική για όσους ξεπερνάνε τα 2 εκατομμύρια.


"Όταν ένας φορολογούμενος αρνείται συνειδητά να κάνει τη δήλωση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πληροί όλες τις νομικές απαιτήσεις, αυτό σημαίνει ότι διαπράττει το έγκλημα της φοροδιαφυγής και απάτης ", δήλωσε ο Πρίφτης.


Σύμφωνα με τον Πρίφτη, η δήλωση του προσωπικού εισοδήματος μπορεί να κατατεθεί κατά τις επόμενες ημέρες και μεταγενέστερα, αφού πρώτα πληρώσουν το πρόστιμο των 10 χιλ λεκ γιατί παρέλειψαν να υποβάλουν τη δήλωση σε εύθετο χρόνο.


Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης τιμωρείται με πρόστιμο, ενώ ανάλογα με το εισόδημα μπορεί να θεωρηθεί και ως φοροδιαφυγή.


Άτομα που έχουν ήδη καταθέσει τη φορολογική δήλωση μπορεί να κάνουν διόρθωση πάνω στα υποβάλλοντα δεδομένα έως και δύο φορές κατά τη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών.


Αλβανικά πρωτοσέλιδα Σαββάτου
Αναβλήθηκε η φυλάκιση του Ναούμ Ντίσιου
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη