Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στην Αλβανία κατά τον Πρόεδρο της χώρας

Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στην Αλβανία κατά τον Πρόεδρο της χώρας

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Μπερντ Μπόρτσαρντ (Berndt Borschardt), δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο γραφείο του, κόβοντας ουσιαστικά κάθε συνεργασία και επικοινωνία μαζί του.

Σε επιστολή του προς το γραφείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στην Κοπεγχάγη, ο πρόεδρος Μέτα αναφέρει ότι ο πρέσβης Μπόρτσαρντ δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στην Προεδρία λόγω της άρνησής του να αναγνωρίσει το διάταγμα για τις εκλογές του Ιουνίου και λόγω της χειρονομίας του προς τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν στο μεγάλο δακτύλιο της πρωτεύουσας.

«Ο κ. Μπερντ Μπόρτσαρντ, ο οποίος αμφισβήτησε το διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τις τοπικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 και ο οποίος δημοσίως έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στους Αλβανούς πολίτες, δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο Ίδρυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ βρέθηκε στο προσκήνιο όταν έκανε προσβλητικές χειρονομίες σε διαδηλωτές του Νέου Δακτύλιου των Τιράνων.

Το στιγμιότυπο το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες, δείχνει τον Μπόρτσαντ να διασχίζει το δρόμο και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε η φωνή κάποιου διαδηλωτή. Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ γύρισε προς το πλήθος και έδειξε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του και έφυγε βιαστικά.

echedoros-a.gr

...

Ο Πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε διαδηλωτές (βίντεο) - himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Σάλος έχει προκληθεί στην Αλβανία μετά την ενέργεια του πρέσβη του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Bernd Borchardt να υψώσει το μεσαίο δάκτυλο προς συγκεντρωμένους Αλβανούς που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές φώναζαν το γνωστό σύνθημα «Ράμα Φύγε» και
Επιτέλους, η «Ομόνοια» ξαναβρήκε τη φωνή της!
Ο ηγέτης του Μ.Α.Β.Η Βασίλης Σαχίνης που δολοφονήθ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click