Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Σήμερα στις 12:30, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν την εθνική ελληνική μειονότητα

Στην συνάντηση θα παρευρεθούν, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, κ. Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του κόμματος ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες και ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, κ. Διονύσης Φρέντυ Μπελέρης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στις πατρογονικές τους εστίες, όπως το περιουσιακό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης που συνδέεται με την απογραφή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος. Τα δυο αυτά θέματα είχε υπογραμμίσει και ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αλβανό ομολογό του Έντι Ράμα

Επίσης θα συζητηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι για το νομοσχέδιο περί μειονοτήτων της Αλβανίας καθώς και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί ξανά με τους εκπροσώπους της ΕΕΜ τον Μάιο του 2019 όντας τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΕΜ με...
Η διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες της Αλβανίας κα...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 18/01/22, 05:45

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη