Ούτε ενα ούτε δυο άλλα πέντε αιτήματα μέσα σε ;eνα χρόνο έχει στείλει η οικογένεια του Κατσίφα στις δικαστικές αρχές της Αλβανίας.

της Τασούλας Παπανικολάου*

Σε ένα από αυτά μάλιστα η οργή του πατέρα ξεχειλίζει καθώς οι Αλβανοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να στείλουν μια τυπική απάντηση.

Τους αναφέρει:
«Είμαι υποχρεωμένος να σας στείλω το αίτημα, αν και έχω στείλει και άλλα αιτήματα, ως πατέρας του θύματος. Δεν μου έχετε απαντήσει καν αρνητικά Αλλά τα έχετε αφήσει όλα στη σιωπή βυθίζοντας κι άλλο τον πόνο μας για την αλήθεια ως προς τις συνθήκες θανάτου του γιου μας από τις δυνάμεις RENEA.»

Είναι απορίας άξιο πως μια χώρα που επιθυμεί να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει νόμους που καθυστερούν την απονομή δικαιοσύνης .

Το πόρισμα βάση του Αλβανικού νόμου θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2020 όταν δηλαδή θα έχουν κλείσει δυο χρόνια από τη δολοφονία του.

Οι Αλβανοί έκαναν ότι μπορούσαν νομικά για να κερδίσουν όπως αποδείχθηκε χρόνο. Ζητούσαν συνεχώς παρατάσεις για την παράδοση του πορίσματος, κάλεσαν ακόμα και την πρώην σύζυγό του να καταθέσει ενώ στο διάστημα αυτό παραιτήθηκαν και δυο εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Δεν θα είναι έκπληξη αν καταλήξουν στο σενάριο της αυτοκτονίας.

*Δημοσιογράφος Star Channel