Πρ. Παυλόπουλος: Είναι πια καιρός η Αλβανία ν’ αλλάξει στάση

 Πρ. Παυλόπουλος: Είναι πια καιρός η Αλβανία ν’ αλλάξει στάση  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινίασε στο Πολεμικό Μουσείο την έκθεση με Προσωπικά Αντικείμενα από τους Προσωρινούς Τάφους Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου στο Αλβανικό Μέτωπο.

Σε δήλωσή του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο, υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και τη Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό και σημείωσε: «Δυστυχώς, μ' ευθύνη της γείτονος Αλβανίας, πολλοί από αυτούς δεν βρήκαν τον τάφο που άρμοζε στην μεγάλη θυσία τους». Ακόμα τόνισε ότι «είναι πια καιρός η Αλβανία, τώρα μάλιστα που φιλοδοξεί ν' αποτελέσει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, ν' αλλάξει στάση. Και είναι παρήγορο ότι αρχίζει να αλλάζει στάση, αρκεί αυτό να έχει οριστικώς αίσια έκβαση».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οφείλουμε πολλά στον κ. Γιώργο Σούρλα γι' αυτήν την αποστολή, να βρουν οι μεγάλοι νεκροί του Αλβανικού Μετώπου τον τάφο που τους αρμόζει και κατέληξε: «Γι' αυτό και του εκφράζω, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον αγώνα του, τον οποίο στηρίζω ανεπιφυλάκτως».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου