Ο Πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε διαδηλωτές (βίντεο)

Ο Πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε διαδηλωτές (βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί στην Αλβανία μετά την ενέργεια του πρέσβη του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Bernd Borchardt να υψώσει το μεσαίο δάκτυλο προς συγκεντρωμένους Αλβανούς που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές φώναζαν το γνωστό σύνθημα «Ράμα Φύγε» και την στιγμή που ο Πρέσβης έγινε αντιληπτός, κάποιος από το πλήθος φώναξε «Ντροπή σου» στα αγγλικά και αυτό ερέθισε τον Borchardt ο οποίος έκανε την άσεμνη χειρονομία δύο φορές.

Τα στελέχη της αντιπολίτευσης αντέδρασαν ζητώντας την απομάκρυνση του. Έντονη κριτική ασκήθηκε από γνωστούς Αλβανούς διπλωμάτες ενώ το Συμβούλιο Αλβανών Διπλωματών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως σέβεται όλες τις διπλωματικές αποστολές στην χώρα, αλλά ζητεί τον ίδιο σεβασμό και προς τους Αλβανούς πολίτες που έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά. 

Από την πλευρά του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα δεν υπήρξε κάποια αντίδραση αλλά ο προβεβλημμένος βουλευτής Ταουλάντ Μπάλα τάχθηκε υπέρ του Borchardt, δηλώνοντας ότι ο τελευταίος εκπροσωπεί έναν πολύ σημαντικό για την Αλβανία θεσμό και κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός για μικροπολιτικά οφέλη.

Βέβαια, ο έμπειρος Γερμανός διπλωμάτης, προχώρησε τελικά σε δημόσια απολογία μέσω του twitter. Στην σελίδα του οργανισμού δημοσιεύθηκε η δήλωση: 

«Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη σε όσους μπορεί να προσέβαλα χθες. Σέβομαι το δικαίωμα των Αλβανών να διαδηλώνουν ειρηνικά.» - Πρέσβης Botchardt.

Το συμβάν έχει προκαλέσει συζήτηση στην χώρα σχετικά με τον ρόλο του οργανισμού υπό την ηγεσία του Borchardt σε θέματα όπως η ενταξιακή πορεία της χώρας, τις χλιαρές αντιδράσεις στο φιάσκο των δημοτικών εκλογών και τις σχέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού με ξένους παράγοντες.

Εδώ Βόρειος Ήπειρος: Φιλέλληνες τσάμηδες - Κροκόδε...
Πόρτα σε Αλβανία και Σκόπια για την έναρξη ενταξια...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 22/01/22, 11:36

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη