5,1 εκ. δολάρια έχουν δώσει οι ΗΠΑ στην Αλβανία για τις φυλακές της χώρας

5,1 εκ. δολάρια έχουν δώσει οι ΗΠΑ στην Αλβανία για τις φυλακές της χώρας

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα ανακοίνωσε ότι «ένα βελτιωμένο σύστημα φυλακών είναι απαραίτητο για τη συνέχιση των προσπαθειών της Αλβανίας στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος».

«Την 1η Οκτωβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν επιπλέον 920 χιλιάδες δολάρια για την υποστήριξη προγραμμάτων επιβολής του νόμου στην Αλβανία, αυξάνοντας τη συνολική υποστήριξη των ΗΠΑ σε 5,1 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα.

Η πρόσθετη βοήθεια, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία, «θα συμβάλει στο Σχέδιο Δράσης της Φύλαξης του υπουργείου Δικαιοσύνης το 2019, το οποίο στοχεύει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης των Φυλακών με περαιτέρω επαγγελματικοποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και εφαρμογής αυστηρών μέτρων κατά της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σθεναρά αποφασισμένες να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες και να βοηθήσουν την Αλβανία να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και διαφανές σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Απόδοση στα Ελληνικά: Βαλκανικό Περισκόπιο

Μελέτη που είχε δημοσιεύσει το αλβανικό υπουργείο οικονομικών το 2018 και αφορούσε στοιχεία του έτους 2017, ανέφερε πως το μηνιαίο κόστος για κάθε κρατούμενο ανέρχεται στα 530€ το μήνα δηλαδή 6469€ σε ετήσια βάση. Το ποσό αυτό είναι 2 φορές πάνω απ' τον βασικό μισθό ενός εργαζομένου στην Αλβανία. Στην ίδια έκθεση, αναφέρθηκε και ο αριθμός των φυλακισμένων που το 2017 ήταν 5867 άτομα.

×
Subscribe

Βαρβιτσιώτης: «Δίχως σεβασμό δικαιωμάτων και περιο...
Η απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας το 2020 και οι π...

Σχετικά άρθρα