Επιμένει η Ολλανδία στο βέτο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

 Επιμένει η Ολλανδία στο βέτο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο εμμένει στην απόφασή του να μην εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Αλβανίας. Ενώ στα Τίρανα ο Αλβανός Πρωθυπουργός ευχαριστεί την Γερμανίδα καγκελάριο και εμφανίζει ως βέβαιη την έγκριση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 Οκτωβρίου, τα μηνύματα περί του αντιθέτου πληθαίνουν. 

Τον περασμένο Ιούνιο, το Ολλανδικό Κοινοβούλιο αποφάσισε με διευρυμένη πλειοψηφία να μην επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Στεφ Μπλοκ, τόνισε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι έχει αλλάξει από τον Ιούνιο» ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία θα εκκινήσουν μόλις καλυφθούν οι πέντε προϋποθέσεις που είχαν οριστεί το 2018 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού, όλοι οι πολιτικοί παράγοντες στην Αλβανία στην πραγματικότητα γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να εκκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η επικοινωνιακή διαχείριση της διαμορφούμενης κατάστασης από την αλβανική κυβέρνηση συντελεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την αναξιοπιστία του Αλβανού πρωθυπουργού ο οποίος φαίνεται να προσπαθεί να παρουσιάσει το κόκκινο ως πράσινο.

Η Ελλάδα αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβα...
Θα την «πατήσει» η Ελληνική Κυβέρνηση με τον εμπαι...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 22/01/22, 10:43

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη