Τέλος έβαλε η αστυνομία σε κύκλωμα παράνομης εμπορίας όπλων στην Κρήτη.Η εγκληματική ομάδα προμηθευόταν πυρομαχικά από την Αλβανία. Μετά από πολύμηνες έρευνες οι αρχές κατάφεραν να την εξαρθρώσουν.

Τα καλάσνικοφ και τα πυρομαχικά που βλέπουμε στις εικόνες ήταν καλά κρυμμένα μέσα σε φορτηγό στην Κρήτη το οποίο υποτίθεται μετέφερε τριφύλλι...Μόνο αυτή η εμπορία θα τους έφερνε κέρδος πάνω από 230.000 ευρώ.

To κύκλωμα έκανε χρυσές δουλειές. Με "όπλο" τις καλές επαφές με την Αλβανία είχαν στήσει μικρά οπλοστάσια σε Κρήτη αλλά και Θεσπρωτία. Τα μέλη είχαν χωριστεί σε δυο ομάδες

Η Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης η κ. Παπαθανασίου Ελένη δήλωσε ότι : Έκαναν εισαγωγή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία .Η ομάδα της Κρήτης έδινε «παραγγελία» των όπλων που ήθελε. Η ομάδα της Αλβανίας είχε ως ρόλο να βρίσκει τα όπλα σε διάφορες πόλεις της Βαλκανικής χώρας. Μέχρι σήμερα είχαν κάνει 4 εισαγωγές πυρομαχικών από την Αλβανία(απροσδιόριστος αριθμός)

Μόλις η πραμάτεια ήταν έτοιμη μέλος του κυκλώματος περνούσε την Κακαβιά και παραλάμβανε τα όπλα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία. Ενώ άλλες φορές έδιναν ραντεβού σε ασφαλή κρησφύγετα και σε βοσκότοπους στην Ήπειρο.

Η Αλβανία για τα κυκλώματα εμπορίας όπλων είναι η καλύτερη "αποθήκη" και η πιο εύκολη .Το γιατί μας γυρνά στην άνοιξη του 1997, όταν εξαγριωμένοι Αλβανοί που είχαν χάσει τις περιουσίες τους στις πυραμίδες άνοιξαν τις στρατιωτικές αποθήκες και «σήκωσαν από πιστόλια και καλάσνικοφ έως μπαζούκας.

Ο ειδικός πυροτεχνουργός κ. Βασίλειος Καπράλος τόνισε ότι : Από τότε με τις αποθήκες γίνεται χαμός. Το καλάσνικοφ είναι το πιο εύκολο και εύχρηστο όπλο η τιμή του κυμαίνεται μέχρι 2000 ευρώ.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πολεμικά όπλα τύπου Kalashnikov, 6 γεμιστήρες και 122.566 φυσίγγια.

Το 16μελες κύκλωμα δρούσε από τον Νοέμβριο του 2018 . Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 άτομα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Ρίστα / STAR tv